Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin parası tefecilere gidiyor

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin parası tefecilere gidiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

'KİMSE BİZİM MİLLİYETÇİLİĞİMİZİ SORGULAYAMAZ'

"Bugün Ege adalarının önüne gelip silahlarla gösteri yapanlara ses çıkarmayanlar bizim milliyetçiliğimizi sorgulayamazlar.İdlib’te 33 askerimiz şehit oldu. Hesabı soruldu mu? Onların durumu sorgulanacağına koşa koşa gidip Putin’in önünde esas duruşa geçtiler. 33 askerin kanı yerdedir. Vatan toprağını parselleyenler, 250 bin dolara vatandaşlık satanlar bizim milliyetçiliğimizi sorgulayamazlar.Bizim milliyetçiliğimizde bayrağa ve vatanın bütünlüğüne saygı var. 

'24 TEMMUZ'U TÜM DÜNYA BASIN BAYRAMI OLARAK KUTLUYOR'

24 Temmuz’u tüm dünya 194 yıldır basın bayramı olarak kutluyor. Ama Türkiye’de bayram havası yok. Türkiye’de gazeteciler gerçekleri yazdığı için, saraya itaat etmedikleri için tutuklanıyorlar. Bu vesileyle Barış Pehlivan’ın, Murat Ağırel’i, Hülya Kılınç ve Müyesser Yıldız’ı saygıyla anıyorum."

'DEVLET YETKİLİLERİ RİZE'DEKİ SEL FELAKETİNDEN SONRA BÖLGEYE GİTMEDİ'

"İstedikleri kadar dişi ağrıdığı halede hakim önüne çıkarsınlar onlar yine yılmadan yazacaklar.Bir olay oldu ama yetince üzerinde duramadık. Van Gölün’de bir facia oldu 59 kişinin cesedine ulaşıldı. Van Gölü bizim sınırlarımız içinde. Nasıl geçiyor da bu insanlar teknelere binip başka ülkelere geçiyorlar? Buna nasıl izin veriliyor.Eğer bu ülke yol geçen hanı gibi kullanılıyorsa iktidarın düşünmesi lazım? 59 kişinin ölümün sorumlusu kim? 100 binlerce kişi gidip geliyor. Parayla tabi. Bu paranın yukarı çıkış merdivenleri var mı? Felaketi yaşadığımızı söylemiştim birçok bölgede. Vekil arkadaşlarımıza gidin o bölgedeki insanların sorunlarıyla ilgilenin demiştim. Rize Köprübaşı köyünde de böyle bir felaket yaşanmıştı. Felaketin ardından sadece CHP’li vekiller gitti. Devletin yetkilileri gitmedi."

'ÇİFTÇİNİN SARAY HÜKÜMETİNDEN 176 MİLYAR LİRA ALACAĞI VAR'

"Havva Tüysüz enkaz altında kaldı Yardım tam 10 saat sonra geldi. İnsanlar 10 saatte dünya turu atıyor. Havva Tüysüz iç kanamadan hayatını kaybetti.Mardin ve Şanlıurfa’da çiftçilerin çok sıkıntılı olduğunu söylemiştim. Elektirikleri kesiliyordu. 14 Mayıs dünya çiftçiler gününde başlamıştı. Harran Ovası dünyanın en bereketli ovalarından biri. Ama çiftçiler elektrik borçları yüzünden tarlalarını sulayamıyor. Vekil arkadaşlarımız gidip orada vatandaşların sorunlarını dinlediler. Vatandaşlar tarlalarını sulayamadığını anlattılar. Zemzem hanım enerji şirketinin hatlardaki arızalar nedeniyle kesinti olduğunu söylediğini aktardı. Çiftçinin 176 milyar lira alacağı var saray hükümetinden. Bütün sorumlu saraydaki zattır. Bakanın iradesi yok. Daha önce bakanları gösterip bunlar ziyaretçi değil devlet memuru demiştim."

PINAR GÜLTEKİN'İN ÖLDÜRÜLMESİ

Genç bir kızımız kaybolmuştu. Pınar Gültekin maalesef öldürülerek hayatına son verildi. Kadına yönelik şiddet giderek tırmanıyor. Bu konuda kadın-erkek, yaşlı-genç hepimizin duyarlı olması lazım. Yeri geldiğinde en güzel sözleri söylüyoruz ama lafla. Sormak gerekiyor, araştırmak gerekiyor, iktidarın yapması gerekiyor, kadına yönelik şiddet neden artıyor? 

İKTİDARA ŞİDDETLE MÜCADELE ÖNERİLERİ 

Kadın seçmen sayısı erkeklerden fazla. Şiddeti önlemeye yönelik İstanbul sözleşmesinden çekilme girişimlerinden vazgeçin. 

Sözleşmeyi ve yasayı uygulayın. 

Kadınların şiddetsiz bir yaşam sürmesi için gerekli girişimleri oluşturun. 

Çocuk yaşta evlilik ve çocuk işçiliğin önünü açan 4+4+4 eğitim sistemine son verip, 12 yıllık kesintisiz eğitime geçin. 

Cinsiyet ayrımı yapılmadan tüm mahalle ve iş yerlerine ücretsiz kreşler açın çocuk istismarcılarına af getirilmesi, nafaka hakkının kısıtlanması, kadının ev emeğinden çıkan miras hakkının önüne geçilmesine son verin. 

RÜŞVETİ ARAŞTIRMAYA HAYIR DEDİLER

Milletin vekili milletin hakkını ve hukukunu savunur. Seçildiği bölgenin değil Türkiye’nin milletvekilidir. Haksızlığı, hukuksuzluğu TBMM kabul etmez. Saygın meclis diyoruz. Beni derinden yaralan bir şeyi geçen hafta yaşadık. Grup Başkanvekillerimiz Serik’teki 500 bin liralık rüşvetin araştırılması için önerge verdi. AKP’li ve MHP’li vekiller hayır oyu verdiler. Haksızlık ve hukuksuzluğa ortak oldular. Bunlar bu milleti temsil edemezler. Bu milletin rüşvete ve kul hakkı yiyenlere karşı bir duruşu vardı. Bu vekillerin iradesi yoktur. Bunlar Saray’ın talimatıyla hareket ediyorlar. Milliyetçi dediğiniz insan kul hakkı yemeyendir. Milliyetçi insan rüşvete karşı mücadele eder. AKP ve MHP’li vekillerin bağımsız iradeleri söz konusu değildir. 

DEVLET ADAMI KANDIRILMAZ

Devletin yönetiminde liyakat ve adaleti çok sık söyleriz. Osmanlı arşivi bir dünya arşividir. Osmanlı, liyakat olmadığı için battı. Bunların başlangıçta olması, eğer umursanmazsa bu, devlette çürümeye yol açar ve bu çürüme bütün adımlara yayılır. Devlet adamları ben kandırıldım diyemez. Sen çocuk değilsin ki devleti yönetiyorsun. Devleti yönetmek liyakatli atamalara bağlıdır. 

Kıdem tazminatını getireceğiz dediler. Erdoğan öve öve anlattı. Sendikalar karşı çıktı, genel greve gideriz dediler. İşçiler burada net tavırlarını ortaya koydular. Erdoğan şimdi bu adil değil demeye başladı. Neden en başta sendikaları çağırıp sormadın? Egemen güçler talimat verip bizim çıkarlarımız bu kıdem tazminatının yok olmasını gerektiriyor demiştir, o da kabul etmiştir. 2019’da Balyoz ile ilgili bu millet, şahsım dahil aldatıldık dedi. Biz aldatılmadık. Eğer seni aldattılarsa senin o koltukta ne işin var. Herkesin kandırdığından devlet adamı mı olur? Darbe girişiminden sonra Rabbim bizi affetsin dedi. Peki 251 şehidin kanı ne olacak. Sen Marmaris’te saklanırken 251 kişi hayatını kaybetti. Sen kandırılmadın.  

50 BİN DOLARLIK ÇANTAYLA GEZENLER... 

Herkes işsizim diyor. Her alandan işsiz var ülkede. Türkiye’nin en temel sorunlarından biri işsizlik. Pandemi süreciyle ilgili bir kısım önlemler aldılar. En fazla mağduriyeti esnaflar yaşadı. Ücretsiz izni bir yıl süreyle uzattılar. Buna aylık 1168 verecekler. 1168 lirayala çocuğunu geçindir diyecek. Günlük 39 lira yapıyor. AKP ve MHP’ye oy veren bütün vatandaşlara sormak isterim: 1168 lirayala ev kirası mı, su parası mı, çocuğun okul masrafını mı ödeyecek? Bunlarda vicdan da yok. Bari asgari ücret verin. 50 bin dolarlık çantayla gezenler, hava atanlar, dönüp vatandaşa diyor ki sana bir yıl ücretsiz izin veriyorum, sana 1168 lira veriyorum kral gibi yaşa. Sendikalar niye sesiniz çıkmıyor? Sendika başkanları da günlük 39 lira alsınlar.

TÜRKİYE'NİN PARASI TEFECİLERE GİDİYOR

AKP’li bir vatandaş çocuğumu gezdiremiyorum niye yaşayayım dedi. Artık orta sınıf yok sadece zengin ve fakir var. 5 bin lira ile geçinen biri ücretsiz izine çıktığında 1168 lirayla geçinmek zorunda kalacak. Ben ücretiz izne çıkarılar yaklaşık 1 milyon 100 bin vatandaşlara seslenmek isterim. Sen aynı zamanda yaptığın her alışveriş için vergi ödeyeceksin. Kendine şu soruyu soracaksın. Hani Türkiye zengindi? 4 maaş alan var. Neden ben 1168 liraya mahkum ediliyorum. Para var, nereye gidiyor? Londra’daki tefecilere gidiyor.