Kılıçdaroğlu: Seçimle gelen birisinin eline 10 saat kelepçe vuramazsınız

Kılıçdaroğlu: Seçimle gelen birisinin eline 10 saat kelepçe vuramazsınız

CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde destek verdiği Suriye harekatı nedeniyle AKP'ye eleştirilerde bulundu ve yedi stratejik hata yapıldığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. HDP'li belediyelere kayyum atanmasına tepki gösteren  Kılıçdaroğlu, ''Kayyum atamalarını eleştirdik. Savcıya, ‘seçime gireceğim, engel var mı’ diyorsun. Savcı ‘engel yok, seçime girebilirsin’ diyor. Kayyum atayıp görevden alıyorlar. Kayyumu hangi gerekçeyle atıyorsun? Seçimle gelen birisinin eline 10 saat kelepçe vuramazsınız. Bu asla doğru değildir.'' ifadelerini kullandı. 

CHP'li Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliğinin düşürülmesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, ''RTÜK diye bir kuruluşumuz var. İyi kaynakları var. Çok büyük imkanları var. Aldıkları aylık olağanüstü. Bizden iki üye var. Bir üyemiz vardı Sayın Faruk Bildirici. Gitti baktı ki RTÜK Başkanı yasalara aykırı gelir sağlıyor. Bunun doğru olmadığını, atandığı yönetim kurullarından istifa etmesi gerektiğini söylüyor. Yolsuzluk olayını dillendirdiği için Bildirici’nin üyeliğini düşürüyorlar. Sanıyorlar ki biz bundan vazgeçeceğiz. Oradaki üyemiz aynı iddiaları sürdürmeyecek. Aynı iddiaları sonuna kadar kararlılıkla ve azimle sürdüreceğiz.'' şeklinde konuştu. 

'15 TEMMUZ AYDINLANMIŞ DEĞİLDİR'

''15 Temmuz darbe girişimi aydınlanmış değildir'' diyen Kılıçdaroğlu, ''15 Temmuz darbe girişimi Adil Öksüz yakalanmadan aydınlığa kavuşturulamaz. Öksüz’ü kaçıranların tamamı serbest bırakıldı. Başbakanlık müşaviri karakolda Öksüz ile görüşmeye gidiyor. Senin ne işin var orada? Ertesi gün gittim, görüştüm, Erdoğan’a bilgi verdim diyor. Adil Öksüz’ü serbest bırakıyorsunuz, devletin kurumları onun nefes aldığını dahi takip etmiştir. Niye yakalanmadı, kim yakalamadı?'' diye konuştu. 

SURİYE'DE 7 STRATEJİK HATA

Konuşmasının devamında, daha önce destek verdiği Suriye harekatına ilişkin AKP'ye eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, ''Suriye’de stratejik hatalar yaptılar. Yedi madde halinde bunları paylaşmak istiyorum. Eğer bu yedi stratejik hayatı siz de kabul ediyorsanız hep birlikte düşünmek zorundayız.'' diyerek şunları söyledi:

- Suriye’nin uluslararası konumu yeteri kadar değerlendirilmemiştir. Birinci hata budur. AK Parti Dışişleri Bakanlığı’nı devre dışı bırakmıştır.

- İkincisi emperyal güçlerin taşeronluğuna soyunmak. Türkiye emperyal güçlerin Orta Doğu’daki taşeronluğuna soyunmuştur.

- Üçüncüsü Türkiye üzerinden teröristleri Suriye’ye göndermek.

- Dördüncüsü Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’nun basılmasına edilgen usulen tepki verilmiştir. Türkiye IŞİD terörüne karşı maalesef kararlı tutum sergileyememiştir.

- Beşincisi Suriye’deki Türkiye’ye ait vatan toprağını terör örgütü IŞİD’e teslim etmek. Süleyman Şah Türbesi, IŞİD’den topraklarımız terk edilerek kaçırılmıştır.

- Altıncısı IŞİD ile mücadele etmek, Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamakta hata yapıldı.

- Yedincisi haklıyken haksız duruma düşürülmek. Barış Pınarı Harekatı’nı bir fetih söylemiyle dünyaya anlatmaya kalkmıştır Sayın Erdoğan.''