Kılıçdaroğlu sahip çıkmadığı 'Hayır'ı yeni hatırladı: Yüzde 51.2 çıktı

Kılıçdaroğlu sahip çıkmadığı 'Hayır'ı yeni hatırladı: Yüzde 51.2 çıktı

Kılıçdaroğlu, "Referandumda 51.2 Hayır çıktı. YSK'ya çöreklenmiş bir yapı dedi ki 'evet' çıktı. Devletin parası, uçağı her şeyi kullanıldı. Ona rağmen başarılı olamadılar" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

 Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

‘AFRİN OPERASYONU GEREKLİ’

Erdoğan’ın tek ilgi alanı benim. Afrin operasyonu gerekli. Güvenli bir bölgeye ihtiyacımız var. Bunu yaparken o bölgede temel aktörlere bilgi verildi ve bunlarla yola çıkıldı. Evet gireceğiz güvenliğimizi sağlayacağız. Buna ordu karar verecek. Bu kararı alırkan de şuna dikkat eceksiniz, en az zaiyatla bu bölgeden çıkmalıyız. Üçyüz bin nüfuslu bir yere ordu nasıl girecek? Afrin’in merkezine girmemizin hiçbir anlamı yok ve doğru da değildir.

‘MUHARREM İNCE'NİN KONUŞMASINI ÇOK BEĞENDİM'

Kurultayda delegelerin seçtiği 60 kişi var, hepsi değerli. 60 kişiden bir MYK oluşturduk, MYK'daki arkadaşlarımız kendi görevlerini yaptıkları sürece başarıyı sağlayabiliriz. Eğitim politakaları, demokrasi, dış politikalarımız sorunlu... Bu sorunları aşmak zorundayız. Ben şunu garanti edebilirim; biz sorunları saptama ve çözüm üretme konusunda en yetkin MYK'yız. Değişim sihirli bir sözcüktür, hayatın her alanında yeniliklere açık olmak zorundayız. Bir sorunu çözeriz ama başka bir sorun ortaya çıkar. Muharrem İnce'nin konuşmasını çok beğendim. Parti içiyle ilgili konuştu ama ben tam aksine Türkiye'nin sorunlarından çıkma konusuna değindim. Muharrem Bey bizim değerli bir arkadaşımız tabiki bizim için çalışacak, bizim ortak bir hedefimiz var.

‘HAYIR ÇIKTI’

Referandumda 51.2 Hayır çıktı. YSK'ya çöreklenmiş bir yapı dedi ki 'evet' çıktı. Devletin parası, uçağı her şeyi kullanıldı. Ona rağmen başarılı olamadılar. Önlemini alacağız. Bugünden bütün altyapıyı oluşturuyoruz. Sandığa gideceğiz. 2019'da bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz.

HAYIR VE ÖTESİ'NDEN KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

16 Nisan Referandumu sürecinde Hayır oylarına gönüllü destekçileriyle sahip çıkmak için çalışma yürüten Hayır ve Ötesi'nin Sözcüsü Doğan Ergün Twitter hesabı üzerinden Erdoğan'a yanıt verdi.

Ergün, "Hayır ve Ötesi olarak referandumda ölülere oy kullandırıldığını tespit ettiğimizde Sayın Kılıçdaroğlu'ndan tek bir telefon dahi almadık. YSK ve AKP'nin yaptıkları çok açıktı. En büyük erdem, doğruları zamanında söylemektir...

Hatta bizzat Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, referandum hilelerine karşı halkın eylemlerine CHP'nin kurumsal olarak destek vermediğini açıklamıştı" dedi.