Kılıçdaroğlu: O kişi CHP'li değil Saray'ın adamıdır

Kılıçdaroğlu: O kişi CHP'li değil Saray'ın adamıdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Harmandalı Elektrik Üretim Tesisi Açılışı'nda konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li bir milletvekilinin Saray'da AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşme haberleriyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi Harmandalı Elektrik Üretim Tesisi Açılışı'nda konuştu.

"Bu sürecin olumsuz olması için ellerinden gelen herşeyi yapacaklar. Sandalye atacak, yumruk atacak adam bulacaklar. Kim sandalye atarsa, yumruk atarsa yakasından yakalayın dışarı atın. O kişi CHP'li değil Saray'ın adamıdır." diyen Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

İlk 7 ayda elde ettiğimiz sonuçlar çok güzel. Bundan sonra size daha da güzel hizmet edeceğiz. Halka hizmet hakkı hizmettir. Bu tesis güzel bir tesistir.

Bizimle uğraşmak için özel çaba harcıyorlar. Nasıl olur da CHP'li belediyeleri aldı diye düşünüyorlar. Nasıl olurda CHP'yi nasıl geriletiriz, kumpas kurarız diye düşünüyorlar.

CHP örgütlerine yönelik ciddi bir kumpas var.

'O KİŞİ SARAY'IN ADAMIDIR'

Bu sürecin olumsuz olması için ellerinden gelen herşeyi yapacaklar. Sandalye atacak, yumruk atacak adam bulacaklar. Kim sandalye atarsa, yumruk atarsa yakasından yakalayın dışarı atın. O kişi CHP'li değil Saray'ın adamıdır.

Erdoğan dün İzmir'e geldi. Bir sürü laf etti ama şu cümle çok önemli: "Ben Cumhurbaşkanı adaylığımı ortaya koyuyorum, sen koyabiliyor musun?" dedi. Ben seninle her ortamda konuşmaya, tartışmaya hazırım. Ben senin istediğin televizyona gelmeye hazırım. Gelmeyen namerttir.

Ben senin bildiğin adamlardan değilim. Ben alnı temiz, insanı seven, insanlar arasında ayrım yapmayan biriyim. Benim çoluk çocuğum gidip de Amerikalarda büyük binalar almaz. Çünkü biz dürüstüz.

Belli çevreler, Erdoğan'ın bana yönelik eleştirilerini destekliyorlar. Havuz meydyası... Siz zaten itibarsız yayın organısınız. Sizler halkı köreltmek için yayın yapıyorsunuz. Milletin anası ağladı. Çocuklar yatağa aç giriyor. 

Erdoğan'a söylüyorum: Başkasının önünde konuşmak kolay, yalan söylemek kolay... İster televizyona yalnız gel, istersen ordunla gel. Söz veriyorum yalnız geleceğim. Bizim verilmeyecek hesabımız yok. Seni gayet iyi tanıyorum. Fakir fukaranın hakkını boğazından indirenleri de biliyorum. Sen bana 5 soru soracaksın ben de sana 5 soru soracağım. Ne olduğunu millet görecek. Bu konunun arkasını bırakmayacağım. Öyle iftira atıp kaçmak yok. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormak benim namus borcum.