Kılıçdaroğlu: Neron, Roma'yı yaktı; Erdoğan da Türkiye'yi yakıyor

Kılıçdaroğlu: Neron, Roma'yı yaktı; Erdoğan da Türkiye'yi yakıyor

Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Meclis'te CHP Grup Toplantısı'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomide gidişatı eleştirdi ve "Neron, Roma'yı yaktı; Erdoğan da Türkiye'yi yakıyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu konuşmasının başında Lozan Anlaşması'nın 100. yılı ve 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı.

Akbelen'de devam eden direnişe değinen Kılıçdaroğlu, "Akbelen'de köylü kadınlar direniyor. Onların mücadelesi toplumun her kesimine örnek olsun" dedi.

'MAYISTAN HAZİRANA DEVLETİN BORCU 900 MİLYAR TL ARTTI'

Habertürk'ün aktardığına göre konuşmasında, ekonomi yönetimine ilişkin eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Haziran ayında 219 milyar TL bütçe açık verdi. Kısa vadeli dış borç 207 milyar dolar. Bir yıl içerisinde 270 milyar dolar bulmanız gerekiyor. Merkez Bankası'nda eksi 48 milyar dolar. Diğer yandan Kur Korumalı Mevduat var" diye konuştu.

Yurttaşların sırtına yüklenen vergileri ve zamları da hatırlatan Kılıçdaroğlu, "TBMM'ye ek bütçe getirdiler. Vergi ve zamlardan 265 milyar TL gelecek. Ama mayıstan hazirana devletin borcu 900 milyar TL attı. Bu devleti yönetememenin gerçek bir tablosudur. Akaryakıt zamları vatandaşın cebinden çalınanlardır. Biz bunu ekonomik soykırım olarak tanımlıyoruz" ifadelerini kullandı.

'BİR SARAYIN, BİR DE MİLLETİN TÜRKİYE'Sİ VAR'

"İki farklı Türkiye var" diyen ve "Bir sarayın Türkiye'si var, bir de milletin Türkiye'si var" sözlerini kullanan CHP lideri, "Bütün bunların temelinde adaletsizlik yatıyor. "Neron, Roma'yı yaktı; Erdoğan da Türkiye'yi yakıyor" dedi.