Kılıçdaroğlu: Kavga eden görevi bırakıp gitsin

Kılıçdaroğlu: Kavga eden görevi bırakıp gitsin

2019 seçimleri konusunda partilileri uyaran Kılıçdaroğlu, "Kavga eden, seçim kazanacağına inanmayan varsa bırakıp gitsin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programının ikinci gününde partilileri birlik olmaya, aralarındaki kavga ve kırgınlıkları sonlandırmaya çağırdı. Kaya Termal Otel’de gerçekleştirilen parti buluşmasına, genel başkan yardımcıları Seyit Torun ve Tuncay Özkan’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, belediye başkanları ve ilçe başkanları katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, örgütten kavgaları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak 2019 yılında yapılacak kritik seçimlere kilitlenmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, edinilen bilgiye göre şunları söyledi:

‘KAVGA EDEN GÖREVİ DE PARTİYİ DE BIRAKSIN’

“Belediye başkanları, ilçe başkanları kavga etmesin...Kavga ediyorlarsa haklı-haksıza bakmaksızın görevi bıraksınlar! Partiyi bıraksınlar. Kavgayı bir kenara bırakın, kırgınlıkları bir kenara bakın. 2019’daki kritik seçimlere kilitlenin. İlla kavga edecekseniz 2019’da Türkiye demokrasiye kavuştuktan sonra edin. Türkiye’nin umudu biziz. Canla başla çalışın. Partide yer alan isimler parti militanıdır. Militan gibi çalışın. Kapı kapı dolaşın. Mahallenin, sokağın durumuna göre propaganda yapın! İlçesinde seçim kazanacağına inanmayan varsa bıraksın gitsin.”

‘AYIBIN YILDÖNÜMÜ’

Daha sonra Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği tarafından düzenlenen “Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek” sempozyumunda söz alan Kılıçdaroğlu konuşmasına, “Bugün 16 Nisan mühürsüz seçimin, demokrasi ayıbının yıldönümü. YSK’ye yuvalanan bir grup çete onların arzuladığı sonucu ilan etti” şeklinde başladı. Cumhuriyeti kuranların eğitime verdiği önem sayesinde kendisinin okuyabildiğini paylaşan CHP lideri, konuyla ilgili yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

- Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılmalıdır.

- Kadrolu, sözleşmeli, ücretli öğretmen ayıbına son vermeliyiz.

- Organize sanayi bölgelerinde yatılı meslek liseleri kuracağız.

- Geçen yıl 2 milyona yakın çocuğumuz okula gidemedi. Aileler yoksul. Bu çocuklar okula ulaşamıyor. Bu siyasal iktidar bir avuç tefeciye teslim olmuş durumda. (Cumhuriyet)