Kılıçdaroğlu: İstanbul seçimlerini YSK içindeki 7 çete mensubu iptal etti

Kılıçdaroğlu: İstanbul seçimlerini YSK içindeki 7 çete mensubu iptal etti

Kritik CHP PM toplantısının ardından yapılan CHP Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, skandal karara imza atan YSK ile ilgili sert ifadeler kullandı.

YSK'nın skandal kararının ardından olağanüstü toplanan CHP Parti Meclisi'nin ardından kararlar CHP Grup Toplantısı'nda açıklandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı gasp edilen Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, PM'nin ardından bu toplantıya da katıldı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu toplantıda şunları söyledi:

Bu grup toplantısını diğer toplantılarından biraz farklı yapacağız. Tek konumuz var: Adalet, hukuk, vatandaşın vicdanı.

Seçimler yapıldı. Köy köy, ilçe ilçe, il il gezdiler dünyanın iftirasını attılar.

Ben bu milletin sağduyusuna güveniyorum dedim. Vatandaş tercihini kullandı, gitti sandığa oyunu verdi.

Demokrasiden, hukuktan, adaletten yana, belediye başkanımızdan yana oyunu verdi.

Sandık kurullarını biz oluşturmadık. Hakimler oluşturdu. Bunu son seçimlerde de, cumhurbakşkanlığı seçimlerinde de yaptılar. Bunu gerekçe göstererek verilen mazbatayı iptal ettiler.

Hakim dediğin adam; verdiği kararın arkasında duran adamdır. Hakim dediğin esen rüzgara göre yön değiştiren adam değildir. Hakim dediğin adam vicdanına göre karar veren adamdır. Hakim dediğin adam satılık adam değildir."

'YSK İÇİNDEKİ 7 HAKİM ÇETE MENSUBU SEÇİMİ İPTAL ETTİ'

Yüksek Seçim Kurulu içerisindeki çete mensubu 7 tane hakim iptal kararı veriyor.

7 sözde hakim; özür dilerim "sözde hakim" diyorum çünkü başka bir isim bulamıyorum. 

Geçmişte nasıl karar alındıysa o kararın arkasında durmalıydı.

Dik ve onurlu durmalıdır. Çünkü onun cübbesinde düğme yoktur. Bunu hatırlattık Yüksek Seçim Kurulu'na.

Eğer YSK bunu yapmıyor da, "seçimsiz bir Türkiye var, biz de onların emrinde olacağız" diyorsa oradan ayrılması lazım.

YSK, hukukun üstünlüğünü mü egemen güçlerin mi üstünlüğünü savunacak? Buna karar vermeleri lazım.

YSK'da hakimler mi var? Yüksek Seçim Kurulu'nun iktidarın taşeronu olarak 7 çete mensubu var.

Ramazan gününde haram yemeyi kabul ettiler. Kul hakkı yemek ne zamandan beri hakimin görevi oldu!

'SEN HAKİM DEĞİLSİN'

Kılıçdaroğlu "YSK içerindeki çete mensubu" dediği 7 kişinin adını okudu. İsimler CHP'liler tarafından yuhalandı. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: 

Şimdi sormak gerekiyor bu çete mensubu beylere. Sahtekarlık varsa 39 ilçede yenilenir, neden sadece Büyükşehir Belediyesi. Neden mazbatayı alıyorsun? Çünkü "ben çete mensubuyum, talimat geldi" Sen hakim değilsin!

Bu hukuka saygı göstermek, adaleti yok saymaktır.

Şimdi biz ne yapacağız?

Hiç kimse şunu unutmasın. Hangi görüşten, inançtan olursa olsun, benim bayrağımın altında yaşıyorsa demokrasiyi birlikte sahipleneceğiz. İstanbulluların vicdanına sesleniyorum. Hangi görüşten olursa olsun sandığa sahip çıktın, gittin oyunu kullandın. Bütün sayımlar boyunca sadece bir kişi çıktı; o da Ekrem İmamoğlu idi. Milyonlarca kişi sandığa gitti, oy kullandı. Heyet orada, sandık kurulu orada, her partiden insan var orada. Sonuç; sonuç belli. Şimdi iptal ediliyor.

Milletin vicdanı kanıyor. Adaletsizlik karşısında susan dilsiz şeytandır. Adalet için mücadele etmek bizim namus borcumuzdur. Benim gibi düşünmeyen insanlar için de adalet olmalıdır. Adalet herkes içindir. 82 milyonun adaletidir. 

Üstelik Ramazan'ın birinci gününde hak ihlal ediyorsunuz. Hak yiyorsunuz. Bu 7'li çeteye söylüyorum; hangi dinde imanda vardır gidip birinin hakkını gasp etmek. Hakim diyorsunuz kendinize. Hangi hakimlik? 3 kağıtçıdan, taşerondan hakim olmaz. Hakim ahlaklıdır, vicdan sahibidir, adalet için her türlü riski göze alandır. Siz adaleti yok ediyorsunuz!

Bu karar seçmen iradesini yok etmişlerdir. Milyonlarca kişiyi reddettiler, bu 7 kişinin lafı geçerli oldu.

İstanbullulara sesleniyorum; bu 7 çete üyesine iyi bir ders verin. Siz tarihin önünde suçlusunuz. Hiçbir baba çocuğuna bu kadar ağır suç bırakamaz. Bunlar bıraktılar. Ortada bir hukuk cinayeti var. 

Ben herşeye karşı bu milletin ferasetine güveniyorum. 23 Haziran'da bu millet, elini vicdana koyup kararını verecektir.

İmamoğlu bu saatten sonra CHP'nin değil, 16 milyonun Büyükşehir Belediye Başkanıdır. 

Bu kadar süre içerisinde İmamoğlu ne yaptı? Su fiyatlarında indirim yaptı. İBB tabelasına T.C.'yi ekledi. 0-12 yaştaki çocuklara da ulaşım ücretsiz olsun dedi. Öğrenci akbilinin fiyatlarını indirdi. Dini  ve milli bayramlarda ulaşımı bedava yaptı.

'İMAMOĞLU 16 MİLYON İNSANIN BAŞKANIDIR'

Bu saatten sonra 16 milyon insanın belediye başkanıdır. Hangi kimlikten olursa olsun. 

İmamoğlu bir kişiden ya da Saray'dan talimat almayacak. 16 milyondan talimat alacak. Halkla birlikte mücadele edecek, onların derdine derman olacak. Her kuruşun hesabını verecek. Hiçbir yerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

-Fakirin fukaranın hakkını birine yedirmeyecek. 

Madem seçimi yenilemek istiyorsunuz. İstediğiniz kadar yapın; bu seçimden galip çıkacağız. O 7'li çeteye söylüyorum; gücünüzü nereden alırsanız alın bizi etkilemez. Biz gücümüzü halktan alıyoruz. Saray'dan güç olanlar, adaleti satanlar, tarih önünde hesap verecek. 

Adalet fakirin fukaranın yanında olmaktır. Soylu bir kavramdır.