Kılıçdaroğlu: İsrail'in yaptığı bir katliamdır

Kılıçdaroğlu: İsrail'in yaptığı bir katliamdır

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "İsrail'in yaptığı bir katliamdır, her birimizin sorumluluğu var" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık Meclis olağan grup toplantısında gündeme dair konuştu. 

Kılıçdaroğlu, Mescid-i Aksa'ya yönelik İsrail saldırılarına, "Bu bir katliamdır" dedi. Saldırılara karşı herkesin sorumluluğu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bizim gençlerimiz Filistin'in bağımsızlığı için oradaydı. Hala orada cenazesi olan gençlerimiz var. Filistin'in özgür bağımsız bir ülke olmasını istiyoruz" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

 "- Milyonlarca evde işsizlerimiz var, çocuklarımız işsiz. Esnafımız kan ağlıyor bunu biliyorum. Bu kadar zorluklara rağmen yapılan israfa isyan ediyorsunuz bunu da biliyorum.

- Namaz kılmaya bile giderken, onlarca arabayla giderseniz, israfın da haram olduğunu bilerek de bunu yaparsanız vatandaş da 'Nedir bu Allah aşkına' diyor, görüyorlar.

- Beş tane maskeyi dahi dağıtmaktan aciz olduklarını biliyorum, siz de biliyorsunuz. Kapanma sonrasında dahi aldıkları kararların nasıl tutarsız olduğunu görüyoruz. AVM'ler açık, çay bahçeleri kapalı. Nasıl bir akıl, neye danıştılar, nasıl aldılar bu kararları anlamakta zorlanıyorum.

- Karşılıksız yardım yapacağına, IBAN numarası açıp vatandaştan para topladılar. Dünyanın hiç bir yerinde olmayan bir uygulama. Hani Türkiye zengin bir ülkeydi, hani kasalarımız tıka basa doluydu?

- Pandemi döneminde 107 bin hanenin elektriğini kesmek nedir?"