Kılıçdaroğlu: Her türlü sahtekârlığı yapabilirler, tedbirimizi alacağız

Kılıçdaroğlu: Her türlü sahtekârlığı yapabilirler, tedbirimizi alacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "23'ü sabahı bile hile yapabilirler. Her türlü kontrolü, denetimi yapıyoruz. Her şey çok güzel olacak" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, “Sandıkta görevli olanlara seçmen listesi vereceğiz, seçim sabahı bile seçmen listeleriyle oynayabilirler; her türlü sahtekârlığı yapabilirler. Tedbirimizi alacağız. Hiç kimse unutmasın; her şey çok güzel olacak” dedi.

23 HAZİRAN UYARISI

Size Çorum’dan bir örnek vereceğim. O köyde 31 Mart’ta seçim yapıldı. İki muhtar adayı var. Biri 143 diğeri 145 oy alır. Bir süre sonra en az 6 ay burada ikamet etmen lazımdı diyerek iki oy eksik alana veriyor. Diğeri de ahlaki bulmayarak istifa ediyor. Bakın üniversitelerden, YSK’den, mahkemelerden örnek vermiyorum. Çorum’un köyünden örnek veriyorum. İki muhtarı da arayıp konuşarak siz Türkiye Cumhuriyeti parlamentosuna, YSK’ye, hakimlere ve savcılara hiç kimsenin vermediği bir demokrasi örneği verdiniz deyip tebrik ettim.

YSK’nin bu milletin nezdinde toplu iğne ucu kadar bile itibarı yoktur. Önümüzde seçimler olacak biz YSK’den şunu bekledik, bekliyoruz. Aynı heyet, zarfta üçü kabul biri ret oluyor. Bunu bulana Nobel Ödülü verecekler. Bu dümenin nasıl olduğunu kimse bilmiyor. 23’ünde sandık başında görev yapacak arkadaşlarımıza bir broşür vereceğiz. O sandıkta oy kullananların isim listesini vereceğiz. 23 sabahında bile listeyle oynayabilirler. Seçmenin gelip imza attığı listeyi kontrol edin diyeceğiz. Her şeyi denetleyeceğiz.Emin olun her şey çok güzel olacak.

SEÇİM NEDENİYLE BEKLETİLEN GREV SÜRECİ

Türk İş ve işçilerin grev hakkının seçim süreci nedeniyle ertelenerek engellendiğini anlatan CHP lideri, devamında şunları söyledi:

"4 aydır Aile ve Çalışma Bakanlığı'ndan randevu talep edilmesine rağmen randevu vermiyorlar. Yaşanan enflasyonun faturasını işçilere çıkaracaklar, 'bedeli siz ödeyeceksiniz' diyecekler. 4 aydır Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonuna randevu verilmiyorsa her işçinin bunu düşünmesi lazım. O konfederasyonun da yerinde durmaması lazım. "Neden hakkımızı vermiyorsunuz" açıklaması yaptılar. Ben takip edeceğim."

Kılıçdaroğlu, toplantıda eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in de hala cezaevinde olduğunu belirterek eleştirdi.

'HESAP SORMAK İSTİYORSANIZ OYUNUZU İMAMOĞLU'NA VERİN'

İşsizlik ve ekonomik krizin sorunlarına dikkat çeken CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlar geçinemiyor. Gittiğimiz yerde çocuklarına iş istiyorlar. Bütün işsiz kardeşlerime ve onların ailelerine sesleniyorum. Eğer bir hesap soracaksan 23 Haziran'da sandığa gideceksin ve gözünü kırpmadan Ekrem İmamoğlu'na oyunu vereceksin.

17 yılın sonunda nasıl olur da 8,5 milyon insan işsiz olur. İşsizliğin bütün kötülüklerin anasını olduğunu öğrenenlerin bunu sorması lazım. Herkes çalışsın, üretsin.

-Sosyal devlet fakirin fukaranın yanında olan devlettir. İktidardakiler saltanatı, keyfini yaşıyorlar."