Kılıçdaroğlu: Helalleşme oy isteği değildir

Kılıçdaroğlu: Helalleşme oy isteği değildir

Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanlığı'nın etkinliğinde konuştu.

Helalleşme Buluşması'nda konuşan Kılıçdaroğlu, bunun bir ihtiyaç olduğunu söyleyerek, "Helalleşme oy isteği değildir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisnin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Helalleşme Buluşması'nda açıkaklamalarda bulundu. "Helalleşme"nin sıradan bir çağrı olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Vatanımızı seviyoruz, insanımızı seviyoruz, peki bu kavga neden o zaman? Helalleşme aynı zamanda sevgiyi büyütmektir" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Bilmenizi isterim, bizim helalleşmeye ihtiyacımız var" derken, "Helalleşme oy isteği değildir" ifadelerini kullandı ve karşı çıkanlara rağmen bunu yapacaklarını söyledi.

'HELALLEŞME SIRADAN BİR ÇAĞRI DEĞİLDİR'

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kamplaşmayı siyaset kurumu yaparsa, geniş kitlelerde derin yaralar açar. Güzel konuşmalar yapıldı. Üç aşağı beş yukarı ben bu konuşmaları değişik illerde, değişik kişilerden dinledim. Helalleşme sıradan bir çağrı değildir. Helalleşme aynı zamanda oturup düşünmek demektir. Oturup düşüneceğiz, neden kavga ediyoruz? Haydi kavga ettik, bari barışmasını bilelim. Eğer biz bunu yapabilirsek bu memlekete huzur getirmiş oluruz. Kusur, evet kusurumuz var. Defalarca söyledim. Yanlışımız var. Hata insana mahsus bir kavramdır zaten. Bütün mesele aynı hatayı tekrar etmemektir. Bunu yaptığımız zaman sorun büyük ölçüde çözülmüş olur. Helalleşmek aynı zamanda barışmak demektir. Oturup konuşmak demektir. Aynı yemeğe kaşık sallamak demektir. Helalleşme aynı zamanda geçmişteki yaraları sarmak demektir. Siyasiler o yaraları kaşıyorlar, nasıl kanatırız diye. O yaraların kapanması lazım. Aynı acıların bir daha yaşanmaması demektir. Bu olmalı zaten. Bu olmadığı takdirde dirliği, birliği, birlikteliği sağlayamayız. Sizler geldiniz şeref verdiniz. Bizim açımızdan son derece değerli bir hareket. 

'EKMEK KAVGASINI BİTİREMİYORSAM NİYE SİYASET YAPAYIM?'

Vatanımızı seviyoruz, insanımızı seviyoruz, peki bu kavga neden o zaman? Helalleşme aynı zamanda sevgiyi büyütmektir. Kucaklaşmalıyız. Hiç tanımadığımız insan... Kapı komşumuz hiç selamlaşmadık diyelim. Ama bir acı olduğunu onun acısını paylaşmalıyız. Sevincimizi de paylaşmalıyız. Ben bu ülkede eğer kuru ekmek kavgasını bitiremiyorsam niye siyaset yapıyorum?

'HELALLEŞME OY İSTEĞİ DEĞİLDİR'

Eğer düşüncelerinden ötürü insanlar hapse atılıyorsa bu doğru değildir arkadaşlar. Bunların dışına çıkmalıyız artık. Gönlümü sizlere açtığımı bilmenizi isterim. Yüreğimi sizlere açtığımı bilmenizi isterim. Helallik, evet hakkım sizlere helal olsun. Kin ve kibir benim kitabımda yoktur. Beni beğenmeyene de ben saygı duymak zorundayım. Bilmenizi isterim, bizim helalleşmeye ihtiyacımız var. Helalleşme oy isteği değildir. Bunu inşallah yapacağız. Karşı çıkanlara rağmen yapacağız. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Dediğim gibi benim hakkım sizlere helal olsun.