Kılıçdaroğlu: HDP ile siyaseten görüşmüyoruz

Kılıçdaroğlu: HDP ile siyaseten görüşmüyoruz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “HDP ile görüşüyor muşunuz” sorusuna, “Milletvekilleri parlamentoda birbirini görüyor, konuşuyor ama siyaseten görüşmüyoruz” yanıtını verdi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘öğrenci andı’ ve HDP’ye ilişkin de konuştu.

Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Andımız tartışmalarında da ciddi bir tavır almamakla eleştirildiniz” sorusuna “Ben o oyuna gelmem yanıtını verdi.

“Öncelikle şunu söyleyeyim, duymak istediklerini duymadığı zaman gürültü çıkaran küçük bir grup var. Oysa biz zamanında ve yerinde söylenmesi gerekenleri söyledik. Ben, parti sözcümüz, grup başkanvekillerimiz… Bu tartışmada öne çıkması gereken iki önemi konu var aslında. Birincisi şudur” diyen CHP lideri, “Andımız” tartışmalarına ilişkin şunları söyledi:

‘ERDOĞAN SUNİ GÜNDEM YARATIYOR, BEN BU OYUNA GELMEM’

“Erdoğan Danıştay hâkimlerini saraya toplayıp, tamamını fırçaladı. Yargı bağımsızlığının olmadığını bir kez daha kanıtlandı, Erdoğan’ın bu konuşmasıyla. Üzerinde durulması gereken temel bir nokta... Niye bunu tartışmıyoruz? Bu hâkimler, adım gibi biliyorum, Erdoğan’ın istediği yönde oy kullanacak. İkinci konu ise iktidar ekonomik krizin tartışılmasını istemiyor: Ekonomik sıkıntılar nedeniyle canına kıyan onlarca vatandaşımızın acısının ya da ekonomik sıkıntılar nedeniyle psikolojik tedavi gören on binlerce vatandaşımızın çaresizliği tartışılsın istemiyor. İş bulamayan milyonlarca gencimizin, işsiz kalan yüzbinlerce vatandaşımızın çaresizliği görülsün, duyulsun istemiyor, iflas eden sanayicimizin, kepenk kapatan esnafımızın, icrayla boğuşan çiftçimizin gündem olmasını istemiyor. Bu nedenle O hâkimlere de “Siz böyle karar verin, biz sonra nasılsa düzeltiriz” demişlerdir. Gerçek krizlerin üstünü örtmek için suni gündem yaratılıyor. Ben o oyuna gelmem…”

‘HDP İLE SİYASETEN GÖRÜŞMÜYORUZ’

Kılıçdaroğlu, “HDP ile görüşüyor musunuz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Hayır. Milletvekilleri parlamentoda birbirini görüyor, konuşuyor ama siyaseten görüşmüyoruz.”