Kılıçdaroğlu: Gözünü soğana değil devleti soyana çevir

Kılıçdaroğlu: Gözünü soğana değil devleti soyana çevir

Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da gündeminde depoları basılan soğanlar vardı. Erdoğan'ın soğan açıklamalarına değinen Kılıçdaroğlu, yurttaşlara seslenerek "Gözünü soğana değil, devleti soyana çevir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

24 Kasım Öğretmen Günü'nü de gündemine alan Kılıçdaroğlu "Meslek kanunları çıkarılsın" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyleydi:

'HİÇBİR ÖĞRETMEN YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALMAMALI'

"Öğretmenler Meslek Kanunu çıkarılması gerekiyor. Eğitim camiasına kanunu gönderdik. Parlamentoya da verdik. Şimdi bütün öğretmenlerin huzurunda açık ve net söylüyorum; Bizim meslek kanununu çıkarın diye hangi vekili görürseniz söyleyin. Öğretmenlere insan onuruna yaraşır bir maaş ödemeliyiz. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almamalı. Yoksulluk sınırı nedir? En az aylık 6 bin lira."

"Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesini istiyoruz. AKP iktidarından da bekliyoruz, MHP'den de bekliyoruz, İYİ Parti'den de bekliyoruz, HDP'den de bekliyoruz. Gelin 3600'ü oy birliğiyle sağlayalım. Biz dedik, seçim bildirgelerinde olmasına rağmen AKP ve MHP'li vekillerin oylarıyla 3600 reddedildi."

"Devlet okulları ve özel okulları, böyle bir ayrım var. Maddi durumu iyi olan çocuğunu yurt dışına gönderiyor, bu ülkenin garibanı öğrencisini devlet okuluna gönderiyor. Eğitimde devlet okullarına her türlü destek verilmeli. Özel okullara verilen destek çekilmeli."

'KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SİYASETTEN TEPKİ GELMİYOR'

"Yeri geldiği zaman öğretmenler için ve kadınlar için güzel laflar ediyoruz ama kadına yönelik şiddet süratle artıyor. Buna karşın siyasetten gereken tepki gelmiyor. 16 yıllık iktidarları döneminde kadına yönelik şiddet yüzde 1400 arttı. 2018'in ilk 9 aylık raporları: 108 kadın öldürüldü, 50 çocuğa tecavüz. Bunlar medyaya yansıyanlar. Diğerlerinden haberimiz yok. Her 3 kadından 1'inin fiziksel şiddete maruz kaldığını biliyoruz. 2017 yılında kadına yönelik şiddette açılan dava sayısı 44 bin. Eğer devleti yönetenler, iktidar sahipleri, kadın erkek eşitliğini sağlamak istiyorsanız yönünüzü döneceğiniz tek bir yer var: CHP.  Kadına yönelik şiddet artıyor ama uyuşturucu da artıyor, çocuklarımızın durumları yürekler acısı."

'GÖZÜNÜ SOĞANA DEĞİL, DEVLETİ SOYANA ÇEVİR'

"Sıkıştılar şimdi soğan baskınları yapıyorlar. Açıklama yapmış "Silahlı teröristle soğanlı terörist aynı" şaşırmış vaziyetteler. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Soğan üreticilerinin gözü aydın, siz de terörist oldunuz. Soğanı neden depoladınız? Nereye koyacak bu soğanı? Tarımda en büyük depoyu TMO yapıyor. En büyük terörist o, orayı da dağıt o zaman."

"Vatandaşın dikkatini bir şeye çekmek istiyorum: Gözünü soğana değil devleti soyana çevir! Köşeyi döndüler, her türlü ihtiyacı karşıladılar, son iki yılda köprülere yüzde 157 zam yapıldı. Buna müdahale eden var mı? Bizim dışımızda bu insafsızlıktır diyen var mı? Bunun adı soygun değil mi? Tüm sorumlu Saray ve hane halkı. Yıllardır tek adam rejimine karşı çıktık. Bütün bunları tek adam rejiminde yaşıyoruz. Şimdi her şey onun iki dudağının arasında. Soğan depolarını basın, un fabrikalarını basın diyecekler yarın. Ekonomi baskıyla yönetilmez."