Kılıçdaroğlu: Gençlik Kolu Başkanımız, Erdoğan'ın talimatıyla tutuklandı

Kılıçdaroğlu: Gençlik Kolu Başkanımız, Erdoğan'ın talimatıyla tutuklandı

Kılıçdaroğlu, hedef gösterilip tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım hakkında açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Biz Erdoğan’ın kurduğu tuzaklara düşmüyoruz ama o tuzak kurmaya aklı sıra devam ediyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tele-1 TV'de “18 Dakika Özel” programının canlı yayınında, Merdan Yanardağ ve Emre Kongar’ın sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl'ün korumasının silah çektiği ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni'nde yaptığı konuşmada hedef göstermesinden sonra serbest bırakılmasına rağmen hızla tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım hakkında açıklamalarda bulundu.

'GERGİNLİK YARATMAK İSTİYORLAR'

Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı'nın haksız yere tutuklanmasının kamuoyu vicdanını sızlatmışttığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Gerginlik yaratmak istiyorlar. CHP'nin bütün gençleri sokağa çıkacak hesabını soracak... Hayır Merdan Bey. Ben bu milletin ferasetine güveniyorum. Bizi sokağa davet ediyorlar. Yok silahlar hazır, 50 kişi listede... Bizim dokumuzda Kuva-yi Milliye ruhu vardır. Biz üç beş kişinin bağırmasına pabuç bırakacak parti değiliz'' dedi.

'KAYMAKAM, VALİ, HAKİM VE SAVCI BUNDAN SORUMLUDUR'

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ın talimatıyla hapse atıldı. Onun tutuklanmasını isteyen savcı savcı değil, tutuklayan hakim hakim değil” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Yıldırım’ın tutuklanmasına sebep olan olayın güvenlik kamera kayıtlarının verilmediğine de dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “talimatıyla” Yıldırım’ın tutuklanmasından kaymakam, vali, hakim ve savcının sorumlu olduğunu ekledi belirtti. Mustafa Kemal Atatürk’ün savcılara gönderdiği genelgeyi anımsatan Kılıçdaroğlu, bütün savcıların demokrasinin ne olduğunu anlaması için o genelgeyi okuması gerektiğinin altını çizdi.

'SOSYAL DEVLETTEN YANAYIZ'

Kılıçdaroğlu, ''Biz baskıcı devletten değil sosyal devletten yanayız. Bütün vatandaşlarıma söylüyorum. Erdoğan şunu söylemiş bunu söylemiş.Vız gelir tırıs gider'' ifadelerini kullandı.

'CHP'Yİ NASIL SUÇLAYABİLİRİM DİYE ARAYIŞTA'

Kılıçdaroğlu, CHP’nin "terör örgütleriyle yan yana gösterilmek istenmesini" ise şöyle değerlendirdi: “Terör sorununun çözülmemesi siyasetçilerden kaynaklı. Sorunu vatandaşın oy verip iktidar yaptığı siyasi otorite çözecek. Biz ne yapıyoruz, güvenlik güçlerimiz terörle mücadele ediyorsa destek veriyoruz. Şimdi Erdoğan CHP’yi bir anlamda nasıl suçlayabilirim diye özel arayış içinde. Artık Erdoğan’ın söylediklerine bu millet inanmıyor. Erdoğan’ın yerel seçimlerde Osman Öcalan’ı bulması ve devletin televizyonunda konuşturması, İmralı’dan gelen mesajı yayınlaması. Millet kimin ne olduğunu biliyor. Kişinin yaşam tarzı ne olursa olsun, ben onun kimliğiyle değil işsiz, özgür olup olmadığıyla ilgilenirim. Ben Allah’la kul arasına girecek değilim. Biz Erdoğan’ın kurduğu tuzaklara düşmüyoruz ama o tuzak kurmaya aklı sıra devam ediyor” dedi.