Kılıçdaroğlu deprem bölgesine gidiyor: Daha önce neden gitmediği açıklandı

Kılıçdaroğlu deprem bölgesine gidiyor: Daha önce neden gitmediği açıklandı

CHP'li yetkililer, "Böyle bir durum arama kurtarma çalışmalarında da aksamalara, gecikmelere yol açardı. Genel Başkan 'gidelim' diyenlere bu gerekçe ile ‘hayır' dedi" açıklamasını yaptılar.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yarın deprem bölgesi Elazığ ve Malatya’ya gideceği belirtildi. Daha önce neden gitmediğine dair eleştirilere ilişkin de açıklama yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın deprem bölgesine giderek Elazığ ve Malatya’da incelemelerde bulunarak, bölgede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alacak.

Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da eşlik edecek.

‘ÇALIŞMALARA ZARAR VERİRDİK’

“Kılıçdaroğlu’nun deprem bölgesine geç gittiği” yönündeki eleştirilere yanıt veren CHP yetkilileri ise şunları söylediler:

“Cumhurbaşkanı da güya eleştirdi. Gitseydi görüntü vermek anlamında yararı olabilirdi ama tam aksine çalışmalara zarar verirdik. Güvenlikten, açılacak ve kapatılacak yollara kadar birçok soruna yol açılırdı. Böyle bir durum arama kurtarma çalışmalarında da aksamalara, gecikmelere yol açardı. Genel Başkan 'gidelim' diyenlere bu gerekçe ile ‘hayır' dedi. Genel Başkan bu işin şov kısmında olmayı hiç düşünmedi, ‘gidelim’ diyenlere de ‘hayır’ dedi.”