Kılıçdaroğlu CHP'li belediyelerin asgari ücretini açıkladı

Kılıçdaroğlu CHP'li belediyelerin asgari ücretini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi toplantısı açılışında yaptığı konuşmada CHP'li belediyelerde asgari ücretin 2 bin 500 TL olacağını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde yapılan parti meclisi toplantısının açılış konuşmasında gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları: 

*AK Parti ciddi iddialarla iktidar oldu. 17 yılda arzu ettikleri her kanunu çıkardılar, istedikleri bürokratları istedikleri yerlere atadılar.

*Yargıya da müdahale ettiler. Yargı siyaseti otoritenin yan kuruluşu haline dönüştü.

'17 YILDA HİÇBİR ÇÖZÜM ÜRETMEDİLER'

*Tek adam oturdu ve bütün kararları alma konusunda kendisini yetkilendirdi. Bu sürece baktığımızda 17 yıllık bir iktidarın Türkiye’nin hiçbir temel sorununa çözüm üretmediğini görüyoruz.

*Bunları niçin yaptılar? Ekonomiyi geliştireceğiz, kişi başı gelir artıracağız dediler. Bir süre sonra kendiler şikayet etmeye başladılar.

*Ne dediler başbakanlığını kaldırmaya kalktılar. Arkasından da tek parti gündeme geldi, tek adam iktidarı oldu.

'EKONOMİ LONDRA'DAKİ BİR AVUÇ TEFECİYE EMANET'

*Ekonomi de tam bir felakat var. Mutfakta yangın var. 17 tek yılda yöneteceksiniz Türkiye üretecek diyeceksiniz ve milyonlarca işsiz yaratacaksınız.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir insanın işsizlik nedeniyle kendini yaktığı görülmemiştir. Ama biz de görüldü. Bunlar ise kendi içimizde yaşadıklarımız.

*Bizim ekonomimiz Londra’daki bir avuç tefeciye emanet. Cumhuriyet’in bütün eserleri sattılar.

ASGARİ ÜCRET 2 BİN 500 TL

*Asgari ücret 2 bin 200 dedik. Bunlar rakamlarının yerini değiştirip 2 bin 20 lira yaptılar.

*2020 yılı için ise 2 bin 500 lira olmadı dedik. CHP’li belediyelerimizde 2 bin 500 lira yapacağız. Sözünün eri olan biziz.