Kılıçdaroğlu: Bir haftada İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüğe koyacağız

Kılıçdaroğlu: Bir haftada İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüğe koyacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları durumun ilk haftada İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe koyacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Sözleşmesi’nin imzalanmasının 10'uncu yıl dönümü dolayısıyla, CHP Kadın Kolları İl Başkanları ile video konferans toplantısında bir araya geldi.

Kadınların mücadelesinin kolektif bir mücadele olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Mücadeleniz aynı zamanda bir kadın erkek eşitliği mücadelesi. Mücadele aynı zamanda kadının siyasette daha fazla görünür olması mücadelesi. Mücadele aynı zamanda kadınların bürokratik yaşamda da belli yerlere gelme mücadelesi. Dolasıyla verdiğiniz her mücadelenin Türkiye'nin çağdaşlaşması açısından çok değerli olduğunu bilmenizi isterim" dedi.

 Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Tam aksine sosyal yardımların hem kalitesi arttı hem de görünürlüğü de kayboldu. Yani sağ elin verdiğin sol el görmedi. Dolayısıyla belediye başkanlarımız insan onurunu koruyarak sosyal yardımlar yapıyorlar. Kişinin yoksulluğunu afişe etmiyorlar. Sosyal hukuk devleti fakirin, fukaranın yanında olan devlet demektir. Belediye başkanlarımız şimdi bulundukları yerlerde bir yoksulluk envanteri çıkarıyorlar. Yani kaç hanede yoksulluk var, bu hanelerin geliri var mı, yok mu? diye. Fakat bizim belediyelerimizin olmadığı ama kadın kollarımızın çalıştığı illerimiz de var. Dolayısıyla sizler bulunduğunuz ilde kaç yoksul aile olduğunu bize yazarsanız, belki buradan bir yardım yapabiliriz.

CHP iktidarında aile destekleri sigortası gelecek. Hiçbir çocuk bu coğrafyada yatağa aç girmeyecek. Bunları yapabilir miyiz? Elbette yaparız, son derece basit kurallar bunlar. Bir yasa çıkaracaksınız, nasıl işsiz kalan işsizlik sigortasından para alıyorsa, aile destekleri sigortasında da yoksul hanede kadının banka hesabına her ay düzenli para yatacak. Böylece onun yoksulluğu afişe edilmeyecek. Manisa'dan MHP'liler bana selam göndermişler, benden de o arkadaşlara selam gönderirseniz çok mutlu olurum. Söyleyin, Kılıçdaroğlu dedi ki dostlarımızla beraber kurduğumuz CHP iktidarında ilk bir haftada yapacağımız 8 temel konu var. Bunlardan sekizincisi ilk bir haftada meşhur İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüğe koyacağız."