Kılıçdaroğlu: Beşli çetenin kaçırdığı bütün paraları geri getireceğim

Kılıçdaroğlu: Beşli çetenin kaçırdığı bütün paraları geri getireceğim

Uşak'ta yurttaşlar ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "beşli çete" konusuna bir kez daha değinci.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak'taki Millet Buluşması'nda, vaatlerine ilişkin iktidarın gündeme getirdiği "kaynak" eleştirilerine yanıt verdi. "Sen beşli çeteye parayı buluyorsun da ben millete mi para bulamayacağım?" diyen Kılıçdaroğlu, "Hiç endişelenmeyin; o beşli çetenin kaçırdığı bütün paraları geri getireceğim, kuruşu kuruşuna kadar getireceğim" ifadelerini kullandı. 

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan'daki seçim çalışmalarının ardından Uşak'a geçti Millet Buluşması'nda yurttaşlar ile bir araya geldi. Seçimlerin kazanılması halinde "uygun zamanda" Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacağı ilan edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ardahan'ın ardından Uşak'ta da Kılıçdaroğlu'na eşlik etti.

Kürsüde "Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu" sloganıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, "O benim elimde değil, o sizin elinizde. Sandığa gideceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız ve Türkiye’de yeni bir dönemi hep birlikte başlatacağız. Söz mü?" diye konuştu.

İktidara işaret ederek, "Onlar beşli çetelere çalışıyorlar, Bay Kemal sizin için çalışacak" diyen Kılıçdaroğlu, buluşmaya katılmak isteyen taşeron işçilere izin verilmediğini dile getirdi. "Devlet, taşeron çalıştırmaz. Devlet, kadrolu işçi veya memur çalıştırır" diyen Kılıçdaroğlu, "Taşeron işçiler de meraklanmasınlar, onların gönülleri rahat olsun. İnşallah iktidara geldiğimizde, taşeron işçisi diye bir kavram devlette olmayacak. Bütün işçilerin kadroları olacak ve güven içinde çalışacaklar" dedi.

'BEŞLİ ÇETENİN KAÇIRDIĞI BÜTÜN PARALARI GERİ GETİRECEĞİM'

Emeklilere de seslenen Kılıçdaroğlu, "Aynı şekilde emeklilerimiz; unutmayın, sizi unuttuğumu sakın düşünmeyin. 2015’ten itibaren, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında asgari ücret kadar birer ikramiye verilmesini savundum. Önce itiraz ettiler, ‘Para yok’ dediler. Sonra mecbur oldular ve ufak bir rakam verdiler. Neyse, verdiler. Şimdi biraz daha verdiler ama benim düşündüğümü, benim hedeflediğimi, öngördüğüm rakamı vermiyorlar. ‘Asgari ücret kadar vereceksiniz?’ dedim, asgari ücret kadar vermediler. Önümüzde Kurban Bayramı var. Kurban Bayramı’nda bütün emekliler, bankaya gidecekler ve 15 bin liralarını görecekler. Yatan parayı görecekler. Hemen koru halinde bağırdılar, ‘Parayı nereden bulacaksın?’ Sen beşli çeteye parayı buluyorsun da ben millete mi para bulamayacağım? Hiç endişelenmeyin; o beşli çetenin kaçırdığı bütün paraları geri getireceğim, kuruşu kuruşuna kadar getireceğim. Söyledim; kul hakkı yiyeni asla affetmeyeceğim. Paraları getireceğim ve bu milletin cebine koyacağım" ifadelerini kullandı.

'HİÇ KİMSENİN İNANCINI SORGULAMAYACAĞIZ'

İktidar olması halinde herkesin kimliğine ve inancına saygı duyacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Herkesin kimliği kendi şerefidir. Kimlik, bizim şerefimizdir. Hiç kimsenin inancını sorgulamayacağız. Böyle bir yetki kimseye verilmiş değildir. Allah ile kul arasındaki ilişki; hiç kimse sorgulayamaz. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz. Ama bir çocuk yatağa aç giriyorsa 85 milyon açtır. Bir aile elektrik borcunu ödemedi diye elektriği kesiliyorsa 85 milyonun elektriği kesilmiş demektir. Eğer doğal gazı kesilmiş ve kışın ısınamıyorsa bir aile, o zaman hepimiz ısınamıyoruz demektir. Ne demektir bu? Tasada ve kıvançta beraber olmak demektir. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği ve her evde huzurun, bereketin olduğu bir Türkiye inşa etmek için yola çıktık ve yolumuzu kararlılıkla sürdürüyoruz" vurgusunda bulundu.

'HİÇ KİMSENİN BAŞINI ÖNE EĞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

ANKA'nın aktardığına göre mal varlığını kendi internet sitesine koyduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bütün dünyaya dedim, ‘Benim mal varlığım budur. Alın teri ile kazandığımdır’ Mütevazı bir mal varlığım var. Eşimin yüzüğüne kadar koydum. Çünkü herkes beni bilmeli ve tanımalı diye. Şimdi eğer Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan bir kişi, Trump’ın telefonu ile ‘Bak ha beni kızdırma. Senin mal varlığını araştırırım’ dediği an ‘Araştırmazsanız namertsiniz’ diyemiyorsa o zaman oraya gebe demektir. Hesabını veremiyor demektir. O nedenle söylüyorum. Biz, onurumuz ile gururumuz ile 85 milyonun hakkı ve hukukunu koruyarak yolumuza devam edeceğiz. Asla ve asla Türkiye Cumhuriyeti’nde hiç kimsenin başını öne eğmesine izin vermeyeceğiz. Hepimiz gurur ile yukarıya bakacağız. Bayrağımıza bakacağız, semalara bakacağız, uçaklarımıza bakacağız. Bu konuda da emin olun" dedi.

'MİLLİ MESELE SICAK SİYASETİN KONUSU OLMAZ'

Savunma sanayisine ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, "Açık ve net söylüyorum; savunma sanayii, milli bir meseledir, milli meseleyse sıcak siyasetin konusu olmaz. Hangi görüşten olursan ol, savunma sanayiini desteklemek zorundasın. Ama desteği samimi yapacaksın. Destekliyorum deyip Tank Palet Fabrikası'nı Katar ordusuna vermeyeceksin. Bunların hepsini biz biliyoruz, hiç endişelenmeyin. Türkiye; güçlü, zengin, kardeşçe yaşamasını bilen bir ülke. Asla ayrışmayacak ve kavga etmeyeceğiz. Kucaklaşacağız. Beraber, birlikte olacağız. İktidara geleceğiz; iktidar, halkın iktidarı olacak, Saray’ın değil" sözlerine yer verdi.

'UYUŞTURUCU BARONLARININ KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIM'

"Bu ülkede uyuşturucu baronlarının yaşamaması için uyuşturucu baronları ile mücadeleyi sonuna kadar yapacağım" diyen Kılıçdaroğlu, "Uyuşturucu baronları ile fotoğraf çektiriyor, gencecik evlatlarımızı zehirliyorlar. Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım Türkiye’de. Öyle siyaset, birileri ile kol kola girecek, ondan sonra yargı onları serbest bırakacak, Bay Kemal de bunu seyredecek. Hayır efendim. Onları Türkiye Cumhuriyeti devlet topraklarında asla yaşatmayacağım" diye konuştu.