Kılıçdaroğlu: Beşli çeteden paraları söke söke alacağız

Kılıçdaroğlu: Beşli çeteden paraları söke söke alacağız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Adıyaman’da “Beşli çete” olarak nitelendirdiği şirketlere ilişkin konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman’daki temasları kapsamında Şambayat Belediyesi’ni ziyaret etti.

Belediye binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, altılı masa ile beraber hareket ettiklerine vurgu yaparak, CHP’nin geçmişteki yanlışlarıyla yüzleştiğini ifade etti.

“Beşli çete” olarak nitelediği sermayedarlardan paraları nasıl geri alacağına yönelik soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu, hukuk ve adalet vurgusu yaparak şu sözleri kaydetti:

“Altılı masanın liderleri olarak bizler, Türkiye’yi huzura kavuşturmak istiyoruz. Türkiye’yi büyütmek istiyoruz. Türkiye için çalışmak istiyoruz. Altı lider bir aradayız, beraberiz. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Bu konuda bütün Adıyamanlı kardeşlerime seslenmek isterim. Huzur içinde olun. Asla umutsuzluğa kapılmayın. Türkiye’yi büyüteceğiz, güzelleştireceğiz. Türkiye’de herkes kucaklaşacak.

'SÖKE SÖKE ALACAĞIZ'

Bunun için sizin, bize katılmanız gerekiyor. Geçmişte şöyle veya böyle CHP’ye sempati duymayanlar olabilir. Doğrudur. Eksiğimiz var mı? Evet. Biz de yanlışlarımızla yüzleşiyoruz. Bizim de eksikliklerimiz varsa onları gidermeye çalışıyoruz.

Soruyorlar, ‘Parayı nereden bulacaksın?’ Bu bir siyasi tercihtir. Parayı beşli çeteye mi vereceksin, vatandaşa mı vereceksin? Biz beşli çeteye değil vatandaşa hizmet edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Efendim, ‘Beşli çeteden paraları nasıl alacaksınız?’ Paraları söke söke alacağız. Hukuk içinde alacağız, adalet içinde alacağız. Milletin hakkı ve hukukunu millete teslim edeceğiz.”