Kılıçdaroğlu: Ben bütün ülkücüleri seviyorum

Kılıçdaroğlu: Ben bütün ülkücüleri seviyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon programında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Ben bütün ülkücüleri seviyorum. Ülkücülük ne demektir? Bir insanın ülküsü kadar değerli bir şey olabilir mi? Vatan ülküsü, bayrak ülküsü, insan sevgisi, bütün herkesi kucaklamak. Eğer bunlar ülküyse ben de ülkücüyüm. Ne var bunda yani?" dedi.

HDP'nin Millet İttifakı'na ortak olup olmadığı tartışmaları hatırlatılarak, "HDP ile bir ittifak, birliktelik var mı?" sorusunun yöneltilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "hayır" yanıtını verdi.

"Neden HDP büyükşehirlerde aday göstermedi?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Onu HDP'ye soracaksınız. Davet edeceksiniz, soracaksınız" dedi.

"Ama HDP'den sizin lehinize açıklamalar geliyor" denmesi üzerine de Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Şu ana kadar bilmiyorum bir açıklama yapıldı mı, yapılmadı mı? Ama keşke mümkün olsa da herkes gelip sandıkta CHP'nin belediye başkan adaylarına oy verse. En büyük arzumuz bu. O zaman görecekler büyükşehirlerde, ilçelerde, illerde dostluk, ayrımsızlık nasıl olur, herkese eşit hizmet nasıl götürülür. Yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık nasıl olur, her mahallede bir kreş nasıl açılır, yeşil alan nasıl çoğaltılır bunu görecekler. Keşke gelip herkes oy verse. AK Parti'ye oy verenlere de MHP'ye oy veren değerli kardeşlerime de seslenmek isterim. Gerçekten de çağdaş bir belediyecilik görmek istiyorsanız CHP'li belediye başkan adaylarına oy vereceksiniz. Bu kadar basit. Görecekler, Tekirdağ'da, İzmir'de ne yapıyorsak, Hatay'da, Aydın'da ne yapıyorsak pek çok şehirde yapacağız."