Kılıçdaroğlu: Başörtüsünü Türkiye Cumhuriyeti'nin en temel meselesi haline getirdik

Kılıçdaroğlu: Başörtüsünü Türkiye Cumhuriyeti'nin en temel meselesi haline getirdik

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin durumuyla ilgili kendilerinin de sorumluluğu bulunduğunu ve türbanı en temel mesele haline getirmenin yanlış olduğunu söyledi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bizim de çok kabahatimiz, kusurumuz var. Bir başörtüsü meselesini Türkiye Cumhuriyeti'nin en temel meselesi haline getirdik. Sana ne kardeşim. O kız çocuğumuz üniversiteye gidiyor mu, okuyor mu, imkanını sağlıyor muyuz? Derdin o olmalı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dünya Avşarlar Derneği’nin kuruluşunun 4. yılı dolayısıyla Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli’nde düzenlenen etkinlikte konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının bir kısmı şöyle:

"Türkiye üretimden koparılıyor. Türkiye, pamuk, et, canlı hayvan ithal ediyor. Bir devlet üretirse güçlüdür, üretirse hiç kimse onun yanına gelip de düşman olarak bakmaz. Eğer üretmezseniz, başkalarının ürettiğini tüketirseniz, Allah size yardımcı olsun. Üretmek lazım, kim üretiyorsa o güçlüdür. Osmanlı neden kaybetti? Bilgi üretmiyordu. Biz bütün bu gerçekleri çocuklarımıza anlatmıyoruz çünkü anlattırmak istemiyorlar. Bunları söylediğimizde de bizlere her türlü iftirayı atarlar. Biz bu ülkede bağımsızlığı sağlayan, şu bayrağın özgürce dalgalanmasını sağlayan büyüklerimizin, şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaksa hangi suçlama yapılırsa yapılsın dik ve namuslu ayakta durmaya kararlıyız.

‘BİZİM DE ÇOK KABAHATİMİZ VAR’

Alınteri dökeceğiz. 'Bedavacılık' diye bir şey yoktur. Bir toplumu bedavacılığa alıştırırsanız, toplumun geleceği karanlıktır. Bu şu demek değildir ki CHP'nin hiç kabahati, kusuru yoktur. Bizim de çok kabahatimiz, kusurumuz var. Bir başörtüsü meselesini Türkiye Cumhuriyeti'nin en temel meselesi haline getirdik. Sana ne kardeşim. O kız çocuğumuz üniversiteye gidiyor mu, okuyor mu, imkanını sağlıyor muyuz? Derdin o olmalı."