Kılıçdaroğlu:  Barış bildirisine imza attı diye adam üniversiteden mi atılır?

Kılıçdaroğlu: Barış bildirisine imza attı diye adam üniversiteden mi atılır?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li Belediye Başkanları Buluşması'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li Belediye Başkanları Buluşması'nın yapıldığı May Resort'ta basın toplantısı yaparak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri de katıldı. 

Kılıçdaroğlu, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın tahliyesine ilişkin "ABD'de boşu boşuna cezaevinde yattı. Hükümet Trump'ın yaptığının onda birini yapmadı" değerlendirmesinde bulundu.

AYM'nin 'Barış Bildirisi' imzacısı akademisyenler hakkında hak ihlali kararını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Karar doğru ama 1 oy farkla alınması demokrasi için kaygı verici. Barış bildirisine imza attı diye adam üniversiteden mi atılır?" ifadelerini kullandı.

'BİR BUHRAN DÖNEMİ YAŞANIYOR'

"Türkiye bir buhran dönemi yaşıyor, işsiz sayımız artıyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Biz CHP olarak bu krizden nasıl çıkılacağını, işsize nasıl iş bulacağımızı halka anlatmak zorundayız. Toplumun her kesimi üretecek. İsrafı belediyelerle için yasakladık" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN'IN TAHTI SALLANMAYA BAŞLADI'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yeni parti tartışmalarına ilişkin "Ak Parti topluma yük olan bir parti konumundadır. Demokrasiyi savunuyorsanız herkesin parti kurma hakkı vardır. Erdoğan çekiniyor, tahtı sallanmaya başladı bunu görüyor" fadelerini kullandı.