Kılıçdaroğlu: Anneler arasında ayrım yapılıyor

Kılıçdaroğlu: Anneler arasında ayrım yapılıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisi Toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisi Toplantısı öncesi konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Yüzüncü yılı Sivas'ta kutladık. Şimdi buradayız.

Bu süreç içerisinde hep beraber görüyoruz ki iyi yönetilmeyen savrulan Türkiye gerçeği var. Hepimize sorumluluklar düşüyor.

82 milyon kişiye, komşularımıza, dünyaya karşı sorumluluklarımız var. Bunun bilincinde hareket etmeliyiz. Güzel haberler de geliyor. Sevinçlerimizi de üzüntülerimizi paylaşacağız.

Şehitler arasında bir ayrım yaparsanız bu yanlıştır dedik. 15 Temmuz'da tırnağı bile sökülse gazi ilan edeceksiniz, vücudunda terör kurşunu taşıyanı gazi ilan etmeyeceksiniz. Biz buna karşıyız.

Acılar dedik. Birisi de 12 Eylül. Öncesinde ve sonrasında çok kişi hayatını kaybetti. Fidan gibi gençlerimiz birbirlerini öldürdüler. Sonra bunlar hapishanede buluştular. İki taraf da yaapılan yanlışları gördü.

Toplumun gündeminde anneler var. Anne için evladın ne kadar değerli olduğunu ancak anneler bilir. Çocuk hastalandığında anne de hastadır. Hayatı bir anlamda çocuğuna bağlıdır. Kendisinden daha iyi bir yaşam standardı sağlamasını ister. Her çocuk annesinin turnasıdır. Anneler arasında da bir ayrım yapılıyor.

Cumartesi Anneleri, Diyarbakır Anneleri. Nasıl bir ayrım? İkisi de çocuklarını istiyor. Bir anne Diyarbakır'da diyor ki: "Benim evladım geri gelmeyecek, sizin ki inşallah gelir."