Kılıçdaroğlu: 300 milyar doları 5 yıl içinde getireceğiz

Kılıçdaroğlu: 300 milyar doları 5 yıl içinde getireceğiz

Kılıçdaroğlu, Eskişehir'deki Millet Buluşması'nda konuştu.

Eskişehir'de yurttaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere de seslendi ve "Biz kaliteli teknolojiye önem veren bir yatırım yapacağız. 300 milyar doları 5 yıl içinde getireceğiz. Samandağ ile Mersin arasını Akdeniz'in en güçlü üretim merkezi haline getireceğiz" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milllet Buluşmaları kapsamında Eskişehir'de yurttaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun konuşması öncesi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kalabalığa hitap etti. Kılıçdaroğlu da CHP'li Yılmaz Büyükerşen'i tebrik ederek sözlerine başlarken, "Bursa ile Ankara arasında bir vaha Eskişehir. Bursa'nın da Türkiye'nin de kaderini değiştireceğiz" dedi.

"Umutsuzluğu bu topraklarda bitireceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, "beşli çete"ye ilişkin sözlerini bir kez daha dile getirerek, "Bunları deyince 'Parayı nereden bulacaksın?' diyorlar. Sen beşli çetelere para bulurken para var ama vatandaşa yok. Ne dersen de ne söylersen söyle, onlardan o paraları son kuruşuna kadar alacağım ve millet vereceğim" diye konuştu.

İLK KEZ OY KULLANACAKLARA ÇAĞRI

İlk kez oy kullanacak seçmenlere seslenen Kılıçdaroğlu, "44 bin 648 genç Eskişehir'de ilk kez sandığa gidecek. Türkiye'nin kaderini değiştirecek olanlar sizlersiniz. Demokrasiyi getirecek olanlar sizlersiniz. Otoriter bir yönetimi demokratik yöntemlerle değiştirin. Dünya siyaset tarihi bunu yazacak. Mustafa Kemal'in ideallerine inanan herkesin demokrasiden, insan haklarından yana oy kullanmasını istiyorum" çağrısında bulundu.

'BİRİNCİ TURDA BU İŞİ BİTİRMEK ZORUNDAYIZ'

Habertürk'ün aktardığına göre "Cumhurbaşkanlığında beni rahatlıkla eleştireceksiniz, gerçek anlamda demokrasi olacak" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Biz birinci turda bu işi bitirmek zorundayız. Onun için birleşe birleşe kazanacağız. Türkiye'de yeni bir tarih yazacağız. Buna inanmanızı isterim. Büyük sıkıntıları hep beraber çekiyoruz. bu sıkıntılardan Türkiye'nin kurtulması lazım. Caddelerde, sokaklarda rahatlıklarla gezebilmeliyiz. Acılı günlerde kucaklaşmalı, sevinçli günlerde beraber olmalıyız" vurgusunda bulundu.

'BU HARAMİ DÜZENİNİ KURANLARI EMEKLİ ETMEMİZ LAZIM'

Sözlerinin devamında ekonomideki sorunlara ve gençlerin geleceğe ilişkin endişelerine de değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Türkiye'nin geldiği noktaya bakın. Soğan sorunu var mıydı? Soğan lüks olmaya başladı. Saman sorunu var mıydı, şimdi dışarıdan geliyor. Canlı hayvanı, eti, buğdayı, arpayı, yulafı dışarıdan getiriyorsun; bizim çiftçi nasıl geçinecek? Bir devlet kendi çiftçisiyle rekabet etmez. Biz kendimiz üretmeliyiz. Çiftçiye kırmızı mazot vereceğiz.

Gençler  Türkiye'den umutsuz ve yurt dışına gitme düşüncesi hakim olmaya başladı. Gençler 'Üniversiteyi bitirsem asgari ücretle iş bulurum. Bu ücretle ne ev ne araba alabilirim. Ama başka ülkeye gidersem asgari ücretle bile bir süre sonra evim ve arabam da olur' diyor. İş bulmak istiyorsanız, arabam olsun istiyorsanız, evim olsun istiyorsanız bu düzeni değiştireceğiz. Biz insanca bir düzen inşa etmek istiyoruz. Ne ezen ne ezilen, insanca hakça düzen için bu harami düzenini kuranları emekli etmemiz lazım. Eskişehir'de 100 bin öğrenci var. Yurt sayısı 15 bin öğrenci civarında. Gençlere sözüm var. Bir yıl içinde Türkiye'de yurt sorununu çözeceğim."

TOKİ VE KIZILAY MESAJI

Kira sorununa da değinen Kılıçdaroğlu, "TOKİ neden kuruldu, kira sorununu çözmek için. İnsanlar ucuz ve yaşanabilir evlere kavuşsun diye TOKİ kuruldu. 22 yıldır iktidardalar ve kira sorununu çözemediler. Şimdi insanlar kiraları ödeyemediği için dava açılmaya başladı. Milyonlarca dava devam ediyor. Ev sorununu neden çözemediler? Birinci yolu, yabancıya ev satmayacaksın. TOKİ, lüks konutlar yapmayacak, kıyak geçmeyecek; toplu konut yapacak ve insanların hizmetine sunacak. Asıl işlevine döndüreceğiz tıpkı Kızılay gibi. Kızılay çadır, kan satmayacak" dedi.

'SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ IRKÇILIK YAPMADAN GÖNDERECEĞİZ'

Suriyeli göçmen, mülteci ve sığınmacılara ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, "Onların emekleri de sömürülüyor. Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde kendi ülkelerine, ırkçılık yapmadan göndereceğiz. Onların yollarını, okullarını, kreşlerini yapacağız" ifadelerini kullandı.

'300 MİLYAR DOLARI 5 YIL İÇİNDE GETİRECEĞİZ'

Konuşmasında bir kez daha gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Gençlerin bu ülkede rahat yaşayabilmeleri, iş-güç sahibi olabilmeleri için her türlü alanda yatırım yapacağız. Burası aynı zamanda üniversite ve sanayi kenti. Sanayici üretim yapıyor ama bunu Gemlik Limanı'ndan gönderemiyor. Çünkü demir yolu yok. O yolu yapacağız. Anadolu'yu bütün demir yolları ve limanlarını bağlayacağız. Biz kaliteli teknolojiye önem veren bir yatırım yapacağız. 300 milyar doları 5 yıl içinde getireceğiz. Samandağ ile Mersin arasını Akdeniz'in en güçlü üretim merkezi haline getireceğiz. Ekonomisi yüksek ürünler yöneteceğiz" diye konuştu.