Kıbrıs Sol Hareket'in kurucusu Abdullah Korkmazhan'a 'Love Erdoğan' soruşturması

Kıbrıs Sol Hareket'in kurucusu Abdullah Korkmazhan'a 'Love Erdoğan' soruşturması

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan için Türkiye de ve Kıbrıs'ta panolara asılan 'Love Erdoğan' afişlerine karşı sosyal medya çalışması yürüten Kıbrıs Sol Hareket üyelerine dava açıldı.

İleri Haber

ABD'de asılan 'Stop Erdoğan' afiş ve pankartlarına karşı Türkiye'de ve Kıbrıs'ta panolara 'Love Erdoğan' pankartları asılmasına tepki gösteren Kıbrıs Sol Hareken üyeleri, bu pankartlara zarar verdikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Haklarında dava açılan hareket üyeleri ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sol Hareket kurucusu Abdullah Korkmazhan, "Love Erdoğan" konusuyla ilgili yürüttüğümüz Sosyal Medya protestoları nedeniyle 2 üyemiz sabahtan beridir Mağusa Polisinde sorgulanmaktadır. Az önce ise Lefkoşa Polis Müdürlüğünden arandım ve ben de ifadeye çağırıldım. Belli ki amaç ifade ve düşünce özgürlüğümüzü elimizden almak ve bizi sindirmektir. Baskılar bizi yıldıramaz. Tüm demokratik kamuoyunun dayanışması elzemdir." dedi. 

 

 

Korkmazhan, Özgür Gazete adlı haber sitesine yaptığı açıklamada, “Bize tutuklu olmadığımız söylendi. Ama bu saate kadar içeride tutulduk. Gerekçe olarak, AKP Mağusa Gençlik Kolları’nın bizi şikayet etmesi gösterildi. Onların şikayeti üzerine tutuklandık. Zarar verdiğimiz tespit edilemedi. Ben Lefkoşa’da evimdeydim, arkadaşlarımız da evlerindeydi. Bunlarla ilgili kamera kayıtları mevcuttur. Buna rağmen bizi bunca saat içeride tuttular." ifadelerini kullandı. 

Gözaltına alınanların cep telefonlarına el konulduğu öğrendildi.