KHK'linin oturmasına da izin yok: Açlık grevi yapan Cemal Yıldırım 3. günde de gözaltına alındı

KHK'linin oturmasına da izin yok: Açlık grevi yapan Cemal Yıldırım 3. günde de gözaltına alındı

'Anayasal haklarının ihlal edildiği' gerekçesiyle 10 günlük açlık grevi başlatan Yıldırım, hiçbir afiş, pankart ya da döviz açmamasına rağmen 3. günde de gözaltına alındı.

Ankara Sakarya Caddesi’nde 10 günlük açlık grevi başlatan KHK’li Cemal Yıldırım, 3. günde de gözaltına alındı.

10 günlük eyleminde 11:00-18:00 saatleri arasında Sakarya Caddesi’nde olacağını sosyal medya hesabından duyuran Yıldırım, bugün (6 Kasım 2019) eyleminin üçüncü gününde ilk olarak saat 11:00’de Sakarya Caddesi’nde oturma eylemini başlattığı sırada gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 677 sayılı KHK ile Maliye Bakanlığı Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü’nden ihraç edilen Yıldırım, Ankara AKP İl Başkanlığı binası ve birçok kurum önünde yapmak istediği 'işimi geri istiyorum' eylemi nedeniyle defalarca gözaltına alınmıştı.  

Her cumartesi Sakarya Caddesi'nde davet ettiği KHK'li kişilerle sohbet etkinliği düzenleyen Yıldırım, en son yapmak istediği etkinlik sırasında gözaltına alınınca açlık grevine başlayacağını söylemişti. 'Anayasal haklarının fiili olarak engellenmesi nedeniyle Ankara Valiliği ve Ankara Emniyeti'ni protesto etmek' için 10 günlük açlık grevi başlatan Yıldırım, pazartesi günü başlattığı eyleminin ilk gününde 1 kez, ikinci gününde ise 2 kez gözaltına alınmıştı.