KHK'li Tanrıverdi'nin eylem yaptığı saatte adli kontrol şartı!

KHK'li Tanrıverdi'nin eylem yaptığı saatte adli kontrol şartı!

KHK ile ihraç edilen ve Bakırköy Meydanı’nda direnen Nursel Tanrıverdi ile ilgili, meydana 200 metre yaklaşmama kararının ardından, bu kez de 2.5 yıldır yaptığı eylemin saat ve gününe, adli kontrol şartı konuldu.

Nursel Tanrıverdi (42); 17 yıllık öğretmenken 2017’de KHK ile ihraç edilmiş, ardından Bakırköy Meydanı’nda direnişe başlamıştı.

Tanrıverdi’ye 40’ın üzerinde dava açılırken, bu davaların 18’inden beraat etti. Diğer mahkemeleri ise hâlâ devam ediyor.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda geçen günlerde eylem yaptığı sırada “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme” suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınıp Bakırköy 3. Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarılan Tanrıverdi’ye eylem yaptığı güne ve saate adli konrol şart konuldu.

Karara itiraz eden Tanrıverdi, “Bu karar açıktan eylemi yaptırmamak için verildi. Bunu hâkime de söyledim, sesi çıkmadı. Direnişimiz sırasında polis, savcı, hâkim işbirliğini hep söylemiştik. Bu karar da bunun çok açık göstergesidir. Tabii bu da bir ilk. İki saatliğine imza görülmemiş bir şey. Direnişimizin ilkleri hanesine bunu da eklemiş olacağız. İtiraz ettik ama sonuç aleyhimize olur diye düşünüyoruz. Daha önce bizi tutuklamaya sevk eden savcı ve hâkimler için HSK’ye şikâyette bulunmuştuk. Şimdi adli kontrol verenler hakkında da bulunacağız” diye konuştu.