KHK'li işçiler Turkuaz Medya'yı protesto etti

KHK'li işçiler Turkuaz Medya'yı protesto etti

KHK'yle işten çıkarılan işçiler, Turkuaz Medya önünde yaptığı eylemde "Biz de haksız yere işten çıkarıldık. Bizi neden görmüyorsunuz?" diye sordu.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) önünde işten çıkarılan belediye işçileri protesto eylemi gerçekleştirdi. Eyleme iktidar yanlısı medyanın ilgisi yoğundu. Bunun üzerine İstanbul’un Zeytinburnu Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışırken, Kanun Hükümde Kararnameyle (KHK) işinden ihraç edilen Kenan Güngördü ile Çapa Devlet Hastanesinde sağlık hizmetlerinde çalışırken işten çıkarılan Cemal Bilgin Beşiktaş’ta bulanan Turkuaz Medya (ATV-SABAH-AHABER) binasının önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. “Biz de haksız yere işten atıldık. Bizi neden görmüyorsunuz?”, “İşimizi geri istiyoruz” ve “İşe iade kararım uygulansın” pankartlarının açıldığı eyleme İşçi Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Karadubak ve KHK’li işten çıkarılan birçok işçi de destek verdi.

İşçiler polis tarafından “Kaldırımı kapatıyorsunuz” denilerek engellenmek istendi. Ama engellemeye rağmen Turkuaz Medya’nın Sabah binasının önünde protesto eylemi gerçekleştirildi.

‘YANDAŞ MEDYA BİZİ GÖRMÜYOR’

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, eylemde ilk olarak konuşan KHK’li Cemal Bilgin, iki yıla yakındır işten çıkarıldığını ifade etti. Sağlık hizmetlerinde Çapa Devlet Hastanesinde hasta bakıcı olarak çalışırken, zehirleme vakasını kamuoyuna paylaştığı için işten çıkarıldığını söyleyen Bilgin, “Yandaş medya bir gün bile haberimizi yapmadı. Ama ne hikmetse İBB’de işten çıkarılan işçilerin her gün haberini yapıyorsunuz. ATV, Sabah ve AHaber bizleri görmezden geldiğiniz için binalarının önünde protesto ediyorum. İşten çıkarılan işçileri görmezden gelerek bir yere varamazsınız. Sizleri vicdanlı olmaya davet ediyorum” dedi.

‘GERÇEK GAZETİCELER ÖZGÜR BASIN’

Arkasında bulunan Sabah binasını işaret eden Bilgin, “Neden araştırmadan ve sorgulamadan haber yapıyorsunuz. İşçiyi siyasete meze ettiniz” diyerek tepki gösterdi. Ardından Sabah gazete yazarlarından Dilek Yaman’ı kendisi hakkında yalan haber yapmakla suçlayan Bilgin, “Aha buradayım. Hiçbir siyasi partiye üye değilim. Gelin burada bana sorun ben de sizlere cevap vereyim. Doğru neyse onu yazın. Ama siz gelmezsiniz çünkü gerçek gazeteci değilsiniz. Gerçek gazeteciler ilk günden beri yanımızda olan özgür basındır” diye konuştu.

‘İKİYÜZLÜ BASIN’

Ardından söz alan Kenan Güngördü ise, haksız yere işten çıkarıldığı için 525 gün önce eyleme başladığını söyledi. Güngördü, “İstanbul’dan Ankara’ya kadar yürüdüm. 3 yıldır haksız yere işten çıkarıldığımız için bağırıyoruz ama ikiyüzlü basın bizi görmüyor. İktidar ne dediyse, yandaş ve yalaka basın onu gördü. İBB’deki işçiler nasıl işçiyse biz de işçiyiz. Yandaş medya iktidardan korktuğu için bizleri görmezden geliyor. Allah’tan korkun” diye belirtti. 

‘BAKALIM HABERİMİZİ YAPACAK MISINIZ?’

Güngördü, “Direne direne kazanacağız” ve “İşimizi geri istiyoruz” sloganlarını atan İBB işçileri ile aynı sloganları attıklarını söyleyen Güngördü, “Bakalım aynı sloganları attığımız işçiler gibi bizim de sizin binanızın önünde yaptığımız eylemi haber yapacak mısınız?” diyerek tepki gösterdi.