KHK’li Cemal Yıldırım: Çifte standart uyguluyorlar

KHK’li Cemal Yıldırım: Çifte standart uyguluyorlar

3 gündür AKP önünde eylem yapmak isterken gözaltına alınan KHK’li Yıldırım açıklamalarda bulundu.

AKP Ankara İl Binası önünde eylem yapmaya çalıştığı için 3 gündür gözaltına alınan KHK’li Cemal Yıldırım, HDP Diyarbakır İl Binası önündeki oturma eylemine işaret ederek, AKP’nin çifte standardını deşifre ettiğini söyledi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve işe iade talebiyle her gün Sakarya Caddesi’nde oturma eylemi yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi Cemal Yıldırım, Pazartesi gününden itibaren eylemini AKP Ankara İl Binası önüne 5 gün süreyle taşımıştı.

Eylemini, "İhraç edildim, işimi, ekmeğimi, çocuğumun geleceğini geri istiyorum" diye tanımlayan Yıldırım, 3 gündür gözaltına alınıyor. Yıldırım ilk eylemini Yüksel Caddesi’nde 5 Mart 2017 tarihinde yapmıştı. 

HDP Diyarbakır İl Binası önündeki oturma eylemine işaret eden Yıldırım, “AKP çifte standart uyguluyor bunu deşifre etmek, gözler önüne sermek için AKP İl binasının önünü seçtim” dedi.

Yıldırım, şunları söyledi: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde atılan işçiler bütün televizyon kanallarının olduğu bir ortamda herkesin gözleri önünde rahat rahat eylem yapıyorlar. CHP binalarının önüne gidip rahat rahat eylem yapıyorlar. HDP İl binası önünde oturma eylemi yapılıyor ve kayıp kaçırıldı denilen insanları bulmak ile görevli olan İçişleri Bakanı oturma eylemi yapıyor. Kendi görevi yetkisi ile ilgili bir bakanın gidip oturma eylemi yaptığının örneği herhalde dünyada yok. Bunu deşifre etmek gerektiğini düşündüm.”

Müebbet hapis cezası alan askeri öğrencilerin ailelerinin de AKP Ankara İl Binası önüne geldiğine dikkat çeken Yıldırım, “Benim sosyalist olduğumu, Kürt olduğumu, Alevi olduğumu bu insanlar hepsi biliyor. Ama kendilerini ifade edebilecekleri yer olarak da benim yanımda yer almayı tercih ediyorlar. Geliyorlar bundan ben de çok memnun oluyorum, bu talep insan hakları ve demokrasi talebi” olduğunu belirtti.

AKP İl binası önünde oturma eyleminin Cuma gününe kadar devam edeceğini söyleyen Yılmaz, “Farklı zamanlarda eylem yapmaya devam edeceğim. Her Cumartesi günü Sakarya Caddesi’ndeyim. Oraya gelenler ile sohbet ediyorum. KHK’lileri, sesini duyurmak isteyen herkesi Sakarya Caddesi’ne bekliyorum. Sakarya Caddesi’ndeki eylem standart oluyor ama onun dışında yaptığım eylemler AKP ve polislerine sürpriz oluyor” şeklinde konuştu.

Yılmaz, “Haklarımıza sahip çıkmadığımız taktirde AKP faşizan uygulamaları artarak devam edecek. Onun için herkesi örgütlenmeye, mücadele etmeye ve direnmeye davete ediyorum” dedi. (MA)