KESK, TİS için Ankara'ya yürüyecek

KESK, TİS için Ankara'ya yürüyecek

KESK üyeleri, 1 Ağustos’ta başlayacak Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri için 4 koldan Ankara’ya geliyor.

KESK, 1 Ağustos’ta başlayacak olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri için dört ayrı koldan Ankara’ya gelerek eylem yapma kararı aldı.

Yaklaşık 5,5 milyon memur ve emekliyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde KESK tarafından yapılan çağrıda, “4 defa kurulan masadan yandaş konfederasyon ve hükümetin işbirliği sonucu insanca yaşamaya yetecek bir ücretten, güvencesiz istihdama son verilmesine, gelir vergisi ve ek gösterge adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasından ek ödemelerin emekli aylıklarına yansıtılmasına kadar hiçbir temel sorunumuz çözülmemiştir” denildi. 2 yıllık OHAL döneminin ve daha da görünür hale gelen ekonomik krizin mevcut sorunları daha da ağırlaştırdığına dikkat çekilen çağrıda, taleplerin 22 Temmuz’da yapılan basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulduğu hatırlatıldı.

4 KOLDAN ANKARA’YA

Maaşlarda yüzde 38 artış talep eden KESK’in talepleri arasında ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, zorunlu BES kesintisinin son bulması, EYT uygulamasına son verilmesi de yer alıyor. Çağrıda ‘’Taleplerimizin ülke gündemine girmesini ve kamu emekçileri başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın sürece daha aktif şekilde müdahil olmalarını sağlamak için TİS süresi boyunca ve 4 koldan oluşan yürüyüş eylemimizde biz kamu emekçileriyle dayanışma içinde olacağınıza inanıyoruz’’ denildi.

1 Ağustos 2019 tarihinde Ankara’da yapılacak yürüyüş için 29 Temmuz saat 10:00’da Van, Edirne, Muğla ve Artvin’den araçlar kaldırılacak. Edirne kolu; Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Eskişehir illerinden, Van kolu; Batman, Diyarbakır, Mardin, Urfa, Gaziantep, Adana, Mersin illerinden, Artvin kolu; Rize, Giresun, Trabzon, Ordu, Samsun, Amasya ve Çorum illerinden geçerek 1 Ağustos’ta Ankara’da olacak.