KESK: Elektrik kesintileri eğitimi olumsuz etkiliyor

KESK: Elektrik kesintileri eğitimi olumsuz etkiliyor

KESK Mardin Şubeler Platformu, DEDAŞ’ın elektrik kesintisi uygulamalarına tepki göstererek, eğitimin de bu durumdan olumsuz etkilendiğini ifade etti. 

Kamu Emekçileri Sendikası Platformu (KESK) Mardin Şubeler Platformu, yaptığı yazılı açıklamayla Dicle Elektrik A.Ş.'nin (DEDAŞ) 40'ı aşkın mahallede yaptığı elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

‘ÖĞRENCİLER ARASINDAKİ EŞİTSİZLİK DERİNLEŞECEK’

DEDAŞ’ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde yaptığı kesintilerin hem öğrencilerin eğitimini, hem yurttaşları, hem de ekili mahsulü olumsuz etkilediği dile getirilen açıklamada, “Pandemi sürecinde öğrencinin etkili öğrenmesinin ve başarılı olmasının teknolojiye bağlı olduğunu göz önüne alırsak elektrik kesintilerinin yaşandığı bölgedeki öğrencilerimiz ile uzaktan eğitim sürecine dahil olan öğrencilerimiz arasındaki eşitsizlik giderek derinleşecektir. Sürekli hijyenin vurgulandığı salgın sürecinde elektriklerin kesilmesi ve bu bağlamda halkın temiz suya erişiminin engellenmesi COVİD-19 hastalığının yayılmasına hizmet eden düşmanca bir tavırdır. Bir şirketin kendi menfaatleri için halk sağlığını tehdit edici bu davranışı kabul edilmezdir” denildi.

‘ZORBALIĞA DUR DİYORUZ’

Açıklamanın devamında, "Çiftçiler gelir kaybı yaşamakta ve giderek üretimden çekilmektedir. Bu da küçük arazi sahibi çiftçilerin arazilerinin büyük çiftçi/patronlara peşkeş çekilmesine, insanımızın mevsimlik tarım işçisi olarak batı illerine göçüne sebep olmaktadır. Çiftçilerimizin kaybı insanımızın ve bölgemizin kaybıdır. Bu nedenle DEDAŞ zulmüne ve zorbalığına dur diyoruz. Başta Mardin Valiliği’ni olmak üzere yetkili kurumları Kızıltepe ve Derik’te yaşanan elektrik kesintilerine çözüm bulmaya çağırıyoruz. Böylelikle kendileri de ilk kez Mardin için bir şeyler yapmış olmanın gönül rahatlığını yaşayacaklardır” ifadelerine yer verildi.