Kerestecioğlu: '31 Mart'ta demokrasiye kapı aralanabilir, Türkiye nefes alabilir'

Kerestecioğlu: '31 Mart'ta demokrasiye kapı aralanabilir, Türkiye nefes alabilir'

HDP’nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Filiz Kerestecioğlu, 31 Mart yerel seçimlerine dair açıklamalarda bulundu. Kerestecioğlu "Türkiye’nin geleceği için sandıklara gidelim” çağrısı yaptı.

HDP’nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Filiz Kerestecioğlu, "31 Mart yerel seçimlerinde demokrasiye bir kapı aralanabilir ve Türkiye’ye nefes aldırılabilir. Türkiye’nin geleceği için sandıklara gidelim” çağrısı yaptı.

HDP’nin aday çıkarmadığı yerlerde belediye meclis üyeliklerinin katılımcılığı ve çoğulculuğu sağlayarak yerel demokrasiyi güçlendirmesi bağlamında önemli olduğunu belirten Kerestecioğlu, herkesin bu duyguyla sandığa gitmesi gerektiğini söyledi.

'BİZ KAZANACAĞIZ'

Kerestecioğlu, 17 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın topluma söyleyeceği sözünün olmadığını vurgulayarak, “HDP’yi kriminalize etmeye çalıştılar, ayrı düşürmeye çalıştılar ama bu tutmuyor. Bugün HDP’nin yanında olmayan ve bu gerçekleri görmeyen insanlar da görmeye başladı. Öfkeli siyasetten hoşlanmayan başka bir siyaset yapma biçimini özleyen çok geniş kitleler var. Yalanla yüzecek bir gemi kalmadı artık. Biz kazanacağız” diye vurguladı. 

'TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN SANDIKLARA GİDİN'

Mezopotamya Ajansı'ndan Diren Yurtsever'in haberine göre, Kerestecioğlu, seçmenlere şu çağrıda bulundu: “31 Mart yerel seçimlerinde demokrasiye bir kapı aralanabilir ve Türkiye’ye nefes aldırılabilir. Bunun gerçekleşeceğine inanıyoruz. Ona mı oy vereceğim, buna mı oy vereceğim, o adama nasıl oy veririm, bu kadına nasıl oy veririm, diye düşünülmemesi gerekiyor. Yapılan çağrılara gerçekten kulak verilmeli. Ayrıca insanları müşahit olmaya çağırıyorum. Bu ıslak imzalı tutanağı almak, itiraz edebilmemiz için zorunlu. Bunu alamazsak o sandıktaki hileye, usulsüzlüğe itiraz edemeyiz. Türkiye’nin geleceği için sandıklara gidin. Oy verin oyunuzu demokrasiye verdiğinizi düşünün.”