Kerem Kınık, Diyanet Vakfı’na da çadır satmış

Kerem Kınık, Diyanet Vakfı’na da çadır satmış

“Çadır tüccarı” olarak nitelendirilen Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın daha önce de Diyanet Vakfı’na çadır sattığı ortaya çıktı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle evlerinden olan yüz binlerce yurttaş soğuk hava koşullarında çadır beklerken, parayla çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay'da skandallar bitmiyor.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; “Çadır tüccarı” olarak nitelendirilen Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın daha önce de Diyanet Vakfı’na çadır sattığı ortaya çıktı. Kızılay yöneticileri “çadır siparişine yetişemeyip müşterilerine mahcup olduklarını” da belirtmiş.

Yönetiminde çok sayıda AKP’linin yer aldığı Kızılay, 20 Ağustos 2019’da Kızılay Çadır ve Tekstil Anonim Şirketi adıyla bir şirket kurdu. Ankara Etimesgut’taki çadır fabrikası da bu şirkete devredildi. Ardından Kızılay bu şirket aracılığıyla çadır satmaya başladı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, “Çadırı biz değil, iştirakimiz sattı” ifadelerini kullanıp bir dernek yapısı olan Kızılay’ın değil şirketinin çadır satışı yaptığı belirterek üzerindeki sorumluluğu atmaya çalıştı. Fakat Kızılay’ın şirketleşmeden önce çadır sattığına dair itiraf niteliğinde ifadelerin yer aldığı yeni belgedeler ortaya çıktı.

BirGün’ün ulaştığı Kızılay’ın 20 Temmuz 2018 tarihli, ıslak imzalı ve mühürlü yönetim kurulu tutanaklarda, Kızılay’ın çadır satışı için verilen siparişlere yetişmekte güçlü çektiği ifade edilerek, “Kızılay’ın zaman zaman müşterilerine karşı zor durumda kaldığı’’ ifade edildi.

Tutanaklarda, Türkiye Diyanet Vakfı’na bin adet, Uluslararası Göç Örgütü’ne 2 bin 977 adet ve Goal Global isimli bir kuruluşa 400 adet çadır sattığı belirtildi. Tutanaklardan çadır üretiminde sipariş hızına yetişilemediği ve satışların olumsuz etkilendiği vurgulandı. Kurum bu nedenle stoklarda bulunan 3 bin adet çadırın satılmasına karar verdi. Bu satıştan tahmini 6 milyon 900 bin TL gelir elde edileceği belirtildi.

BELEDİYELERE DE SATILDI

Yönetim kurulu tutanaklarındaki çadır satışıyla ilgili şu ifadeler de dikkat çekti:

“Son yıllarda ortaya çıkan Suriye krizi ile kurulan kampların sayısı her geçen gün daha da artmaktadır. Kurum içi satışların yanısıra kurum dışında, yurtiçi ve yurtdışı belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına, firmalara ürün satışı gerçekleştirilmekte ve dünyada meydana gelen krizler, tarafımıza ulaşan özellikle afet çadırı taleplerinin artmasına neden olmaktadır.”