Kene ısırmasına bağlı vakalar yeniden artışa geçti

Kene ısırmasına bağlı vakalar yeniden artışa geçti

Kene ısırmasına bağlı gelişen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakaları Türkiye genelinde yeniden artışa geçti. 16 Haziran itibarıyla Türkiye genelinde 492 vakaya rastlandı.

Kenelerin bu sene erken görülmeye başlamasıyla birlikte kene ısırmasına bağlı olarak gelişen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış görüldü. 16 Haziran itibarıyla Türkiye genelinde 492 vaka tespit edilmiş durumda.

KKKA hastalığında tedavinin merkezlerinden biri olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde baharın başından bu yana 115 vakaya rastlandı. Tedavi görenlerden 8 hasta hayatını kaybederken, 83 hasta iyileşebildi.

KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ NEDİR?

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, kene ısırması ile bulaşan bir hastalık olup, ciddi oranda yayılım ve ölüm oranlarına sahiptir. Hastalığın etkeni olan RNA virüsü kenelerden hayvanlara ya da doğrudan keneden insana bulaşabilir. Hayvancılık ile uğraşanlar virüsü virüs bulaşmış hayvanlardan alabilir. Hastalık bulaşmış kişilerin kan ve vücut salgıları ile insandan insana da bulaşabilir.

DAHA FAZLA