Kendisine yoğun bakım ünitesinde yer bulunamayan koronavirüs hastası hayatını kaybetti

Kendisine yoğun bakım ünitesinde yer bulunamayan koronavirüs hastası hayatını kaybetti

HDP'li Feleknas Uca'nın yaptığı paylaşımla, kendisine yoğun bakım ünitesinde yer bulunamayan koronavirüs hastasının hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Diyarbakır'da yeni tip koronavirüsten (Covid-19) hayatını kaybeden bir vatandaşın yoğun bakım ünitesinde yer bulamadıkları için öldüğünü söyledi.

Feleknas Uca yaptığı paylaşımla Diyarbakır'daki hastanelerde yoğun bakım ünitelerinin dolu olduğunu söyledi. Gece saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrı yapan Feleknas Uca "Diyarbakır’da Covid-19 pozitif çıkan koah hastası bir vatandaşın durumu gittikçe ağırlaşıyor. Yoğun bakım ünitelerimizde yeterince yer var diyorsunuz ama hasta, saatlerdir yoğun bakıma sevk edilmesine rağmen, yeterli yatak yok diye yoğun bakıma alınmadı" ifadelerini kullandı.

HASTA HAYATINI KAYBETTİ

Sosyal medyadan yaptığı çağrının akabinde hastanın hayatını kaybettiğini söyleyen Feleknas Uca "Dün geceden beri, tüm çabalara rağmen yoğun bakımda yer bulamadığımız hastamızı ne yazık ki kaybettik. Bunun sorumluları, bu süreci kötü yönetip, bunu halktan gizleyenlerdir. İnsanlar göz göre göre ölüyorlar. Siz daha neyi, kimden saklıyorsunuz?" dedi.

 

DAHA FAZLA