Kendisinden boşanmak isteyen kadını öldürmek isteyen Erol Elbasan'a 'iyi hal indirimi': Tahliye edildi!

Kendisinden boşanmak isteyen kadını öldürmek isteyen Erol Elbasan'a 'iyi hal indirimi': Tahliye edildi!

İstanbul Kartal'da kendisinden boşanmak isteyen kadını öldürmek isteyen, silah patlamayınca da şiddete maruz bırakan Erol Elbasan isimli erkek, mahkeme tarafından iyi hal indirimi uygulanarak tahliye edildi.

İstanbul'un Kartal ilçesinde 6 Haziran 2020 günü kendisinden boşanmak isteyen Derya Elbasan'ı öldürmek isteyen, silah patlamayınca da feci şekilde darp eden Erol Elbasan isimli erkek, çıkarıldığı mahkeme tarafından 'iyi hal indirimi' uygulanarak serbest bırakıldı.

İHA'da yer alan habere göre, Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından duruşmaya, tutuklu sanık Erol Elbasan cezaevinden getirilirken, Derya Elbasan ve avukatları salonda hazır bulundu.Erol Albasan iyi hal indirimiyle 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Erol Elbasan'ın tutuklulukta geçirmiş olduğu süreyi göz önüne alarak sanığın tahliyesine hükmetti.

İYİ HAL İNDİRİMİ!

Duruşmada söz alan Derya Elbasan, “Şikayetim devam ediyor. Sanığın pişman olduğuna inanmıyorum. Tahliye edilmesi halinde yarım bıraktığı işi tamamlayacaktır” dedi. 

Mahkeme heyeti ise Erol Elbasan’ı önce, ‘eşi kasten yaralama’ suçundan 3 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı sonra sanığın duruşmalardaki ‘iyi halini göz önünde bulundurarak' sanığın 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

‘Tehdit’ ve ‘alenen hakaret’ suçlarından ise suçları işlediğine dair kesin ve ‘inandırıcı delil elde edilemediğinden’ beraat kararı verildi.

Tutuklulukta geçirmiş olduğu süreyi nazara alarak sanığın tahliyesine hükmeden mahkeme, sanığın Derya Elbasan’ın konutuna 500 metreden fazla yaklaşmasının yasaklanmasına da karar verdi. Ayrıca sanık hakkında ‘yurtdışına çıkmamak’ şeklinde adli kontrol hükmü uygulandı.

'İYİ HAL DERKEN NE KASTEDİLİYOR?'

Mahkemenin iyi hal indirimi kararıyla Erol Elbasan hakkında serbest bırakmasının ardından adliye önünde açıklama yapan Derya Elbasan, “Yargılama sisteminde caydırıcılığa önem verilse, bu suç oranı yüzde 50’ye inebilir. Yani yaklaşık altı aydır süren bir mahkeme var ve bunlar göz önünde bulundurulmuyor. ‘Sen git, bir daha gelirsen eğer sen bu cezayı bu şekilde yatarsın’ şeklinde bir sırt sıvazlanıyor. Ondan sonra kadınlar neden ölüyor? İyi hal derken ne kastediliyor?" diye sordu.

Derya Elbasan şunları söyledi:

"Mahkemedeki iyi hal, beni, hakimin ve savcının gözünün önünde darp etmemesi mi, bana hakaret edememesi mi? Bunu yapmadığı için mi iyi hali. Benim fotoğraflarım, benim 20 gün boyunca bir pipetle beslenmem, Benim mağduriyetim niye göz önünde bulundurularak bir ceza sistemi uygulanmıyor? Şu an çıkan karardan hiç memnun değilim. Evime 500 metre yaklaşamayacakmış. Benim evimin etrafında park var, kafe var, her şey var. ‘Kafeye geldim’ dediği zaman bitti bu olay. Yani bu kadar basit."

DAHA FAZLA