Kendisinden ayrılan kadının iş yerini basıp ölüm tehditlerinde bulunan erkek serbest bırakıldı

Kendisinden ayrılan kadının iş yerini basıp ölüm tehditlerinde bulunan erkek serbest bırakıldı

Antalya'da kendisinden ayrılan kadının iş yerini basıp kadını darp ederek ölüm tehditlerinde bulunan Vehbi S. serbest bırakıldı.

Antalya’da yaşayan Anna Orekhova'nın işlettiği kuaför salonunu basarak kadını darp eden ve kırık cam parçasıyla ölüm tehditlerinde bulunan Vehbi S. isimli erkek serbest bırakıldı. Orekhova'nın ayrıldığı erkek hakkında verilen uzaklaştırma kararının bir süre önce bittiği, kadının devamı için yaptığı başvurunun ise reddedildiği ortaya çıkmıştı.

Rusyalı Anna Orekhova, bir süre önce Vehbi S. isimli erkekten ayrıldı. Kadının yaşadığı sokakta ev tutan erkek, Orekhova’ya psikolojik şiddet uygulamaya başladı. Hamile olan kadının doğumunun ardından Vehbi S.’nin şiddeti de arttı. Orekhova bunun üzerine Vehbi S. hakkında şikayette bulundu.

MAHKEME UZAKLAŞTIRMA KARARINININ UZATILMASI TALEBİNİ REDDETTİ

Vehbi S. hakkında temmuz ayında 1 aylık uzaklaştırma kararı verildi. Orekhova, uzaklaştırma kararının bitmesinin ardından Vehbi S.’den sözlü ve fiili şiddet görmeye devam etti. Avukatı aracılığıyla uzaklaştırma kararının uzatılması için mahkemeye başvuran Orekhova’nın talebi reddedildi.

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ

Vehbi S. 29 Ekim’de, Orekhova’nın kuaför dükkanına giderek kadını darp etti. İş yerinin camlarını kıran Vehbi S., cam parçasını eline alarak kadını ölümle tehdit etti.

Saldırgan erkek, şiddete müdahale etmeye çalışan başka bir kadını da tehdit etti. Çevrede oturanların geldiğini gören Vehbi S., olay yerinden uzaklaşırken, durumun bildirilmesi üzerine polis geldi. Saldırı anları ise kuaförün güvenlik kameralarına yansıdı.

Yaşadıklarını DHA’ya anlatan Orekhova, “Ayrıldıktan sonra sık sık etrafımda dolaşmaya ve bana şiddet uygulamaya başladı. Temmuz ayının sonunda bir aylık uzaklaştırma kararı çıkarttım. Beni rahat bırakmadı ve tehditlerine devam etti. 29 Ekim’de kadınlar adına çok ağır bir olay yaşadım. İş yerime geldi, beni dövdü, salonumun camlarını kırdı. Kırılan camı alıp, öldürmekle tehdit etti. 71 yaşındaki annem ve 9 aylık kızıma zarar verebilir. Dışarıya çıkmaya korkuyoruz” şeklinde konuştu.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKTILAR!

Kadına yönelik şiddetin basına yansımasının ardından Vehbi S. hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile yakalama kararı çıkarıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 'mala zarar verme', 'kasten yaralama', 'silahla tehdit' suçlamalarıyla gözaltına alınan Vehbi S., emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Savcılık sorgusunun ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince haftada bir gün polis merkezine giderek imza atma şartı verilen Vehbi S., yurt dışına çıkış yasağı getirilerek, adli kontrolle serbest bırakıldı.

DAHA FAZLA