Kendini yakmak isteyen çiftçi: AKP’ye oy vermiştim, keşke ellerim kırılsaydı

Kendini yakmak isteyen çiftçi: AKP’ye oy vermiştim, keşke ellerim kırılsaydı

Malatya Doğanşehir’deki Ziraat Bankası’nın önünde iflas ettiği ve borçlarını ödeyemediğini söyleyerek kendisini yakmak isteyen işçi geçmişte AKP’ye oy dediğini söyleyerek, “Keşke ellerim kırılsaydı” diye konuştu.

Malatya Doğanşehir’deki Ziraat Bankası’nın önünde iflas ettiği ve borçlarını ödeyemediği için traktör ve içindeki tütününle birlikte kendisini benzin dökerek yakmaya kalkan çiftçi Metin Çelik yaptığı eylemin ardından konuştu.

BirGün’den Erk Acerer’e konuşan Çelik, “Bunalmışım, cinnet geçirmişim, bu noktaya gelmişim, kendimi ateşe vermeye kalkmışım. Bir kişi de çıkıp ‘Ne oldu hemşerim?’ diye sormamış, ne bir AKP’li bakan ne de vekil ilgilenmiş. Demek ki bunların kişiliği bu kadarmış. AKP’ye oy vermiştim. Keşke ellerim kırılsaymış. İş yok, ekmek yok, ruh sağlığımız bozuldu. Ailem zor durumda. Çocuğum okula gitmek istemiyor” dedi.

‘GAZEETCİLER NEDEN DERDİMİZİ ANLATMIYOR?'

“Sanki kötü bir şey yapmışız gibi muamele görüyoruz” diyen Çelik, Cebinde sadece birkaç kuruşu olduğunu söyleyerek, “Kelimenin tam anlamıyla paramız yok. Ben, bölgedeki çiftçiler arasında nisbeten iyi durumdaydım. Bağım, bahçem, tarlam var ama neye yarar? Mahsülümüzü satamıyoruz 8-9 aydır herkes mağdur. Ben bu haldeysem, arkadaşlarımın durumunu düşünemiyorum bile. Gazeteciler neden derdimizi anlatmıyor? Ürün yok, para yok. Depolar, ahırlar bomboş” şeklinde konuştu.

‘ÇİFTÇİ, BORÇLARINI ÖDEYEMİYOR’

 Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

“Geldiğimiz noktada, traktörüne mazot alamayan, arazisini ekemeyen, borçlarını ödeyemeyen bir çiftçi var. Hayvan alacak paramız da yok, alsak yemine yetişemiyoruz. Bankalar peşimizde, kredi borçlarımızı ödeyemiyoruz. Tarım kredilerimize erteleme yapıyorlar ama yüzde 16-17 faizle; tamamen çaresiziz.