Kendini yakan işsiz yurttaş: Aileme helalinden ekmek götürmek istedim

Kendini yakan işsiz yurttaş: Aileme helalinden ekmek götürmek istedim

Balıkesir'de "işsizim" diyerek kendini belediye binasının önünde yakan Mustafa Birgül, "Aileme helalinden ekmek götürmek istedim" dedi.

Balıkesir’de daha önce defalarca iş başvurusunda bulunduğu belediye binasının önünde "işsizim" diyerek kendisini yakan Mustafa Birgül adlı yurttaş, "Taş taşıyayım, çöpçülük yapayım ama işim olsun. Maaşım 300 lira, 500 lira olsun ama bir işim olsun. Yakınlarıma yük olmak istemiyorum. İbreti alem olsun diye kendimi yaktım” dedi.

Balıkesir’de yayın yapan yerel Yenisöz gazetesine konuşan Mustafa Birgül, cezaevinden denetimli serbestlikle çıktığını ve eski hükümlü olması sebebiyle iş bulamadığını, aylarca işsiz dolaştığını söyledi.

'AİLEME HELALİNDEN EKMEK GÖTÜRMEK İSTEDİM'

Yanık ünitesinde tedavisi devam eden Birgül, “Eski hükümlüyüm. Bundan dolayı iş bulmakta zorlanıyorum. Bu zamana kadar çalmadığım kapı, konuşmadığım kişi kalmadı. Valiliğinden tutunda kaymakamlığa, belediyesinden AKP'li yöneticilerine kadar defalarca herkesten iş istedim. Önümde iki seçenek vardı; ya iş bulup aileme bakacaktım ya da eski bir hükümlü olduğum için gayrimeşru işlere bulaşıp, tetikçilik yapacaktım. Ben aileme helalinden ekmek götürmek istedim" dedi.

'TAŞ TAŞIYAYIM, ÇÖPÇÜLÜK YAPAYIM AMA İŞİM OLSUN'

Birgül, “Belki de bugün evimin suyunu, elektriğini, doğalgazını kesmeye gelmişlerdir. Geçen ay elektrik paramı bir arkadaşım yatırdı. Üç kez kaymakam beyle görüştüm, çekti odasına 'çabalarını hissediyorum' dedi. Organize Sanayi Bölgesi’ne yönlendirdiler, arıyorum bana göre iş olmadığını söylüyorlar. Koca OSB’de bana göre iş yok mu? AKP İl Başkanlığına, ilçe başkanlıklarına da gittim. 8 yıl ceza yattım hiç bu kadar bunaldığımı hatırlamıyorum. Bir aydan beri delirecek gibiydim. Öyle yapıyorum olmuyor, böyle yapıyorum olmuyor. Taş taşıyayım, çöpçülük yapayım ama işim olsun. Maaşım 300 lira olsun, 500 lira olsun ama bir işim olsun. Yakınlarıma yük olmak istemiyorum. İbreti alem olsun diye kendimi yaktım. Numune olayım” diye konuştu.