Kemalpaşa Belediyesi'nde rüşvet operasyonu: 11 şüpheliden 3'ü tutuklandı

Kemalpaşa Belediyesi'nde rüşvet operasyonu: 11 şüpheliden 3'ü tutuklandı

CHP'li Kemalpaşa Belediyesi'nden çalışanların da yer aldığı ve 11 şüphelinin gözaltına alındığı rüşvet operasyonunda 3 kişi tutuklandı. 

İzmir Kemalpaşa'da düzenlenen operasyonda, rüşvet alıp verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 11 şüpheliden 3'ü tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, jandarma tarafından 9 Kasım sabahı Kemalpaşa'da düzenlenen operasyonda 6'sı belediye çalışanı, 11 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin, izinsiz yapı ve bina inşa eden firma ve vatandaşlara cezai işlem yapılmaması, yasal mevzuata uygun olmayan binalara ruhsat ve yapı kullanma belgesi verilmesi karşılığında rüşvet alıp, verdikleri belirtildi.

Aralarında eski CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı M.A., Yapı Kontrol Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevlileri İ.V., M.Ç., C.Y., A.Ö. ve Y.H. ile Yapı Kontrol eski Müdürü K.A.'nın da bulunduğu 11 şüpheli, dün adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden M.Ç., K.A. ve İ.V. tutuklandı, L.K. ve O.K. savcılık ifadesinin ardından, 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

DAHA FAZLA