Kemalpaşa Belediye Başkanı'ndan ırkçı sözler: Suriyeliler kendi memleketlerine gitsin

Kemalpaşa Belediye Başkanı'ndan ırkçı sözler: Suriyeliler kendi memleketlerine gitsin

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakaya, Türkiye'de bulunan Suriyeliler için ırkçı söylemlerde bulundu. Karakaya, "Suriyeliler kendi memleketlerine gitsin" dedi.

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakaya, katıldığı bir televizyon programında Türkiye'de bulunan Suriyeliler için ırkçı söylemlerde bulundu. Karakaya, "Suriyelileri buradan kovacağız, Suriye'ye barış geldi, ne işleri var burada" ifadelerini kullandı.

İzmir'de yerel seçimleri kazanan rıdvan Karakaya Suriye savaşından dolayı Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan mültecilerin tekrar Suriye'ye dönmeleri gerektiğini ifade etti. 

Rıdvan Karakaya, Suriyelilerin birçok şehirde olduğunu belirterek, "Suriyelilerin olmadığı yer mi var? Suriye'ye barış geldi, ne işleri var burada" şeklinde konuştu.

Karakaya, vergi ödemeyen Suriyelilerin çalıştırdıkları işletmeler hakkında yasal işlem başlatacaklarını da söyleyerek, "Benim partimin yanında Suriye tabelalı dükkanlar var, onları oradan kaldırtacağım, gidecek onlar buradan kusura bakmasınlar, kendi memleketlerine gidecekler" ifadelerini kullandı.