Kemal Kurkut’un vurulma görüntüleri ortaya çıktı

Kemal Kurkut’un vurulma görüntüleri ortaya çıktı

Diyarbakır’da Newroz kutlamalarına katılan Kemal Kurkut’un polis tarafından vurulduğu görüntüler ortaya çıktı.

Diyarbakır’da 2017 yılındaki Newroz kutlamasına katılan üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un polis tarafından öldürülmesi anına ilişkin kamera kayıtları ortaya çıktı.

Diyarbakır'da 21 Mart 2017'de yapılan Newroz kutlaması için Malatya’dan kente gelen İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut’un (22) alanın girişindeki polis kontrol noktasında öldürülmesi anlarına ilişkin görüntülere ulaşıldı.

Cinayetin üzerinden bir yıl geçtikten sonra olayın yaşandığı Evrim Alataş Caddesi üzerinde kurulan basın ve protokol girişindeki zırhlı polis araçları ve çevrede bulunan sitelerin güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde Kurkut’un vurulma anlarının anbean kaydedildiği tespit edildi. İncelenen görüntüler, dava dosyasına eklendi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, polisin olaya ilişkin tuttuğu tutanaklarda, Kurkut'u arama noktasında bulunan polislere "Bütün Amed buraya toplansın", "Hepinizi patlacağım" , "Yaklaşmayın ulan" ve " Öldüreceğim hepinizi"  şeklinde sözler söylediğini iddia edilmişti.

BIÇAĞI KENDİSİNE DOĞRULTTU

Güvenlik kamerası kayıtlarına göre ise, olayın yaşandığı caddede koşar adımlarla polis kontrol noktasına ilerleyen Kurkut, bir ara durup üstündeki hırkayı çıkartıp yere attıktan sonra devam ediyor. Bu sırada sivil polis olduğu anlaşılan bir kişi, Kurkut’u arkasından takip ediyor. Arama noktasında bekleyen polisler, sol elinde su şişesi, sağ eline bıçak, yarı çıplak olan ve bıçağı göğsüne doğrultan Kurkut’un kendilerine doğru geldiğini görünce bir anda hareketlenmeye ve silahlarını çıkarmaya başlıyor. Silahları çıkaran bazı polisler, havaya ateş ederken, bazı polisler ise silahlarını Kurkut’a doğrultuyor.

[ih2]

Elindeki bıçağı kendisine doğrultmuş halde arama noktasına yönelen Kurkut, yaklaşmaya çalışan polislere bedeniyle ani bir hareket yapıp, bir şeyler söyledikten sonra alana doğru koşmaya başlıyor. Polisler ise Kurkut'u silah doğrultarak takip ediyor. Bu sırada bazı polisler havaya birkaç el ateş ediyor.

CAN ÇEKİŞEN KURKUT'UN ÜSTÜNÜ ARIYORLAR!

Kurkut arama noktasını geçtiği sırada 5-6 metre sol tarafında bekleyen sanık polis Y.Ş., silahını Kurkut'un ayaklarına değil, direkt vücuduna nişan alarak üst üste 2 el ateş ediyor.

[ih3]

Kurkut, göğüs kafesi hizasında aldığı mermiyle yerinden bir anda sıçrıyor. Eliyle vurulduğu yere dokunup, baktıktan sonra yavaşlamaya başlıyor. Kurkut'un karşısında bulunan TOMA’nın önünde bekleyen polisler de yine havaya ateş ediyor. Arkasındaki polisler ise elleri tetikte Kurkut'u takip ediyor. Merminin isabet ettiği ve kanayan sol tarafını tutan Kurkut, TOMA'nın yanında bulunan tümseğe sendeleyerek çıkmaya çalıştıktan birkaç saniye sonra bilincini kaybedip, önce dizlerinin üstünü çöküyor, daha sonra da tümsekten yuvarlanıyor. Bu sırada Kurkut’a ateş eden sanık polis Y.Ş., elindeki silahı yere doğrulttuktan sonra sakin bir şekilde Kurkut’un düştüğü yere doğru gidiyor. Polisler bir süre yerde can çekişen Kurkut’un üzerine gidip elindeki bıçağı alıp, üstünü arıyor. Bir süre sonra ilk yardım yapılan Kurkut, olay yerine çağrılan ambulansa bindirilip, hastaneye götürülüyor.

GAZETECİLERİN ÜSTÜ ARANDI, FOTOĞRAF MAKİNELERİ KONTROL EDİLDİ

Görüntülerde, Kurkut'un vurulma anını çeken gazeteci Abdurrahman Gök'ün de aralarında bulunduğu bazı gazetecilerin TOMA’nın önünde üst aramasından geçirildiği, fotoğraf makinelerinin kontrol edildiği ve daha sonra olay yerinden uzaklaştırıldığı da yer alıyor.