Kemal Kurkut’un vurulma anının videosu ortaya çıktı

Kemal Kurkut’un vurulma anının videosu ortaya çıktı

Diyarbakır'da Newroz alanına girmeye çalışırken polisler tarafından vurulan üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un öldürülme anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Diyarbakır’daki Newroz kutlamalarına giden üniversite öğrencisi Kemal Kurkut kontrol noktasında polis tarafından açılan ateşle öldürülmüştü. Saldırıda bulunacağı öne sürülerek öldürülen gencin İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut olduğu ortaya çıkmıştı.

[ih2]

Dün Dihaber’in yayınladığı kare kare vurulma anı fotoğraflarında Kurkut’un valiliğin açıklamasının aksine sırtında bir sırt çantasının bulunmadığı,  sağ elinde bıçak, sol elinde ise yarım litrelik su şişesinin olduğu ve yarı çıplak vaziyette polislerden kaçarken öldürüldüğü görülmüştü.

Yine Dihaber tarafından yayınlanan video görüntüleri de fotoğrafları doğruladı. Görüntülerde Kurkut’un polislerden yarı çıplak bir vaziyette kaçarken yere yığıldığı ve hayatını kaybettiği görülüyor.

Bu görüntülerle birlikte valilikten yapılan açıklama bir kez daha yalanlanmış oldu. Diyarbakır Valiliği, "İlimiz Bağlar İlçesi Nevruz Park alanında gerçekleştirilecek olan Nevruz etkinlikleri miting alanına girmeye çalışan sırt çantalı bir şahıs, alanın güvenliğini sağlamakla görevli güvenlik kuvvetlerince aranmak istenmiş ancak şahıs kendini aratmak istememiş, ‘Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim’ diyerek güvenlik güçlerine bıçaklı saldırıda bulunmuş ve etkinliğin yapılacağı yöne doğru koşmaya başlamıştır" demişti.

[ih3]