Kemal Kurkut’un cenazesinin olduğu morgun suyunu kestiler, mezar yeri vermediler!

Kemal Kurkut’un cenazesinin olduğu morgun suyunu kestiler, mezar yeri vermediler!

Diyarbakır'da Newroz kutlamasına gitti sırada arama noktasında polis tarafından öldürülen Kemal Kurkut’un cenazesinin olduğu morgun suyunun kesildiği ve mezar yeri verilmediği ortaya çıktı.

Diyarbakır Newroz'unda polis tarafından vurularak öldürülen Kemal Kurkurt'u yüzlerce kişi gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurladı.

Sabah saatlerinde cenazesi Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Kurkut, HDP milletvekilleri Behçet Yıldırım ve Alican Önlü’nün de aralarında olduğu yüzlerce kişi tarafından Alibaba Mezarlığı morguna götürüldü.

AKP’Lİ BELEDİYE MORGUN SUYUNU KESTİ, MEZAR YERİ VERMEDİ

AKP'li Battalgazi Belediyesi görevlileri, cenazenin yıkanmaması için morgun suyunu kesti. Görevlilerle görüşen aileye, mezarlığa kazılan mezar yerine defin yapılmasına izin verilmeyeceği, cenaze aracı ve çadır da tahsis edilemeyeceği söylendi.

Morg önünde bekleyen Kurkut’un amcası Yusuf Kurkut şunları söyledi:

“Üç defa cenaze aracının gelmesini engellediler. Mezar yerini de ayarladık fakat sit alanı diye vermediler. Akşamdan Battalgazi Belediyesi’nden çadır ayarladık ama çadırı da vermediler. Çadırı kendimiz ayarladık. Bu yapılanlar siyasi hesaplar yüzünden yapıldı. Biz cenazemizi sırtımızdan da getirebilirdik. Biz başka yerden mi geldik? Biz de buranın insanıyız.”

KURKUT’UN CENAZESİNİ AİLESİ KENDİ İMKANLARIYLA YIKADI!

Morgun suyunun kesilmesi üzerine Kurkut’un ailesi çocuklarının cenazesini kendi imkanlarıyla yıkamak zorunda kaldı. Kurkut'un cenazesi, bir minibüsle Topbaş Mezarlığı'na götürülerek ağıtlarla defnedildi.

'BU KADAR RİYAKARLIK OLMAZ'

Cenaze töreninde konuşan HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Kurkut'un öldürülmesine ilişkin devlet yetkililerinin yalan söylediğini kaydetti. Önlü, "Neymiş çantası varmış da, kitleye doğru koşup 'patlatacağım' diye bağırıyormuş. Bu kadar riyakarlık olamaz. Hem öldürmek hem de bu kadar münafıklık olmaz” diye konuştu.

Önlü, belediyenin töreni engellemesine tepki gösterdi.

‘PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım ise "Avrupa’ya demokrasi dersi vermeye kalkanlar, bizlere demokrasiyi böyle gösteriyorlar. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Kemal'i katledenler mutlaka cezalandırılacak" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’daki Newroz kutlamalarına giden üniversite öğrencisi Kemal Kurkut kontrol noktasında polis tarafından açılan ateşle öldürülmüştü. Saldırıda bulunacağı öne sürülerek öldürülen gencin İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut olduğu ortaya çıkmıştı.