Kemal Kurkut davasında mahkeme yine rapor istedi

Kemal Kurkut davasında mahkeme yine rapor istedi

Diyarbakır’da Newroz kutlamasında polis tarafından vurularak katledilen Kemal Kurkut davasında, mahkeme yine rapor istedi.

Diyarbakır’da 2017 yılında gerçekleştirilen Newroz kutlamaları öncesinde polis tarafından açılan ateşle öldürülen Kemal Kurkut davasında, mahkeme yine rapor istedi.

Kurkut’u 2017 Newroz kutlamaları sırasında arkasından vurduğu gerekçesiyle yargılanan polis memuru Y.Ş’nin “olası kasıtla adam öldürmekten” yargılandığı davaya dün devam edildi.

Oturuma tutuksuz sanık Y.Ş. ile avukatı ve Kurkut ailesiyle avukatları katıldı. Duruşmada dosyaya gelen Ulusal Kriminal Bürosu (UKB) tarafından hazırlanan bilirkişi raporu okundu. Raporda, daha önce aynı kurum tarafından hazırlanan ilk rapordaki Kurkut’un “doğrudan ateş edilerek öldürüldüğü” tespitinin aksine, “yerden seken mermi ile öldü” şeklinde bilgiye yer verildi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Oral'ın haberine göre Kurkut ailesinin avukatları yargılamanın bu şekilde sürmesi halinde, adil bir sonuç çıkacağına inançlarını yitirdiklerini belirterek, sanık polisin tutuklanmasını istedi. Mahkeme ise talebi reddederek, Kurkut’un ölüm nedeni ile ilgili çelişkileri ortadan kaldıracak yeni bir rapor hazırlanması için, dosya bilgileri ve delillerle birlikte, Adli Tıp Genel Kurulu’na gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. Daha önce mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu, Diyarbakır Polis Kriminal Laboratuvarı, Jandarma Kriminal Laboratuvarı, ve iki kez de UKB’den rapor istemişti.