Kemal Kurkut davasında kriminal raporu ortaya çıktı: 'Sanık polis Kurkut'u doğrudan hedef aldı'

Kemal Kurkut davasında kriminal raporu ortaya çıktı: 'Sanık polis Kurkut'u doğrudan hedef aldı'

Kemal Kurkut davasında Ulusal Kriminal Büro raporu ortaya çıktı.

Kemal Kurkut davasında mahkemenin talebi doğrultusunda, Ulusal Kriminal Büro'nun hazırladığı raporda, olay yerini doğrudan gören kamera kayıtlarının kare kare incelendiği belirtilerek, “kasten öldürmek” suçundan yargılanan sanık polis Y. Ş.’nin Kurkut'u doğrudan hedef aldığı belirtildi.

MA'nın haberine göre Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen raporun oluşturulmasında, olay yerini doğrudan gören kamera kayıtlarının kare kare incelemesi sonucu, fotoğraflanmasından yararlanıldı. 

Kemal Kurkut’un polis barikatını geçtiği sırada, barikatta olan polislerin silahlarının doğrultu yönü, ateşin etkisiyle polislerin el hareketleri, ateş sırasında Kemal Kurkut’un reflekslerinin incelendiği rapor, ateş edilme anı ile Kemal Kurkut’un vurulma anınki hareketlerinin görüntü karesi olarak tekrar tekrar izlenip incelenmesi sonucu oluşturulduğu kaydedildi.

İki maddeyle sonuç kısmı özetlenen raporda birinci maddede olay tanımlanarak şu ifadelere yer verildi: “Kemal Kurkut’un polisin konumlandığı barikatlara doğru üzeri çıplak elinde bıçak ile yürüyerek ulaştığı, polislerin geçişe izin vermemek/korkutmak amaçlı tabancalarını Kemal’e doğrulttuğu, Kemal’in barikatlardan koşarak geçtiği sırada tabancasını Kemal’e doğrultan bir polisin görüldüğü, ancak bu polisin Kemal’i vurmadığı, bu andan itibaren Kemal’in sıçrayarak/zıplayarak koştuğu, buradan da anlaşılacağı gibi az önce Kemal’e tabanca doğrultan polisin şahsın ayaklarını hedef aldığını, ancak atışlarını isabet etmediği, Kemal’in arkasını kollayarak koşmaya devam ettiği…”

Öldürülme olayının gerçekleştiği raporun sonuç kısmının ikinci maddesinde ise şu tespitler yapıldı: “Bu sırada olay faili olduğu düşünülen polisin Kemal’e tabanca doğrulttuğu, Kemal’in seken bir mermiyle değil, olayda şüpheli polisin tabancayı Kemal’i hedef alarak ateşlediği, bu ateşleme ile tabancanın yukarı kalkan/mermi atma hareketinin görüldüğü, bu hareketin iş bu deşifre klibinde de tekrarlı olarak birçok kez gösterildiği gibi, olay faili olduğu değerlendirilen polisin ateş etmesinden sonra Kemal’in sol yanını tutarak koşmaya başladığı görülmüştür. Ulusal Kriminal Büronun işbu çalışmasında olay faili olduğu düşünülen bu kişinin adı şayet tutuklu bulunan polis memuru Y. Ş. ise Ulusal Kriminal Büronun deşifresine göre Kemal Kurkut’u vuran kişinin Y. Ş. olduğu, otopsi raporunda da öldürücü nitelik bilgisi alınan sol pektoral yan bölge aksiler hat ile 11-12. kostasın kesişim hizasında 0.5 cm çaplı ASMÇ giriş deliği görülen noktanın bu esnadaki ateşlemede vuku bulduğu değerlendirilmekle…”