Kemal Kılıçdaroğlu ülkücü Ozan Arif'in şiirini okudu

Kemal Kılıçdaroğlu ülkücü Ozan Arif'in şiirini okudu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu ülkücü Ozan Arif'in şiirini okudu.

Kılıçdaroğlu Cumhuriyet davasında yeniden tutuklanacak gazeteciler için "Türkiye'de yargı talimatla çalışıyor, Türkiye'de adalete en çok zararı adalet mensupları veriyor" dedi. 

Ekonomik krizle ilgili olarak ise "Geçen bir toplantıda sokak ekonomisinden bahsettik. 6 milyon kişi, aileleriyle birlikte düşündüğünüzde 20-25 milyon kişi ediyor. Devlet kime hizmet eder? Bunu düşünmeliyiz. Devlet baskıcı mı olacak, hizmet mi götürecek?" dedikten sonra "İşsiz sayısı 7, 7 buçuk milyona çıktı. Devlet hangi fakirin yanında oldu? Milli gelir 10 bin dolarmış; hangi aile alıyor bu paraları? AKP hükümeti, kağıt toplayıcılarını işveren olarak görüp aylık 754 lira asgari geçim indirimi istiyor" diye ekledi.

Artan işsizlik ile ilgili "Siz bu işsizler ordusunu nasıl yarattınız? 17 yıldır iktidardalar, onların çocukları işsiz değil. Saray'da işsizlik yok. Köşeyi dönene kadar din iman, köşeyi döndükten sonra han hamam diyorsun. EYT'liler için 'türedi' diyorsun. Hazineyi damadına verirsen işsizliği çözemezsin. Fabrikaları sattın, şimdi domates satıyorsun. Vergiyi tabana yayacağız diyor, zaten tabana yaymışsın. Asgari ücretliyi vergi dışında tutacaksın" dedi. 

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında "Tanzim satış kuyruğuna sen gir, damadın girsin. Vatandaş niye kuru soğana muhtaç oldu? Bu kaçak binalara kim izin verdiyse Allah belasını versin!"