Kemal Kılıçdaroğlu: Talimatı kim veriyor biliyoruz

Kemal Kılıçdaroğlu: Talimatı kim veriyor biliyoruz

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası ziyareti sonrası açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Lütfen Merkez Bankası'nın kurumsal kimliğine saygı göster ve Merkez Bankası'nın, 'faiz yükselir mi, faiz düşer mi' bu konuda kararı sen değil, kararı liyakatli kişiler versinler" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na (TCMB) gideceğini açıklamasının ardından Şahap Kavcıoğlu ile görüşmek için saat 15.30 sıralarında Merkez Bankası’na geldi. Kılıçdaroğlu’na, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Bülent Kuşoğlu eşlik etti. Kılıçdaroğlu, Kavcıoğlu ile yaklaşık 1.5 saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘BURASI BAĞIMSIZ BİR KURUM’

Sözcü'de yer alan habere göre Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Burası bağımsız bir kurum. Fiyat istikrarından sorumlu olan bir kurum. Kurumun bağımsızlığı sadece bizim için değil, dünya finans piyasaları için de son derece değerli ve önemli. Sıcak siyasetin Merkez Bankası’na müdahale etmesini asla istemedik ve istemiyoruz da. Bu düşüncemizi sayın başkana da ifade ettik.”

Konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, “ Merkez Bankası’na müdahale eden kişinin Erdoğan olduğunu ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz, Mısır’daki sağır sultan da biliyor. ‘Faiz oranları düşsün’ ya da ‘faiz oranları şu seviyeye insin’ diye ilk bilgiyi veren kişinin veya bu konuda talimat verdiğini söyleyen kişinin Erdoğan olduğunu biliyoruz” dedi.