Kemal Kılıçdaroğlu saldırıya uğradı

Kemal Kılıçdaroğlu saldırıya uğradı

Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde bir grubun fiili saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu’nun durumunun iyi olduğu belirtildi.

İleri Haber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuklu ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde bir grubun fiili saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu’nun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, polis ekipleri tarafından bir eve alındı. Evin çevresinde önlemler alınmasına rağmen evin etrafında toplanan kalabalığın evi taşladığı bildirildi.

CHP'DEN TEPKİ GELDİ

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Levent Gök, Çubuk'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıya ilişkin, "Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Genel Başkanımız hala saldırı altında ancak durumu iyidir. Bu saldırıdan başta İçişleri Bakanı Soylu olmak üzere Genel Başkanımızı hedef gösterenler sorumludur" dedi.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldıraya ilişkin bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır." denildi.

GÜNCELLEME 00.47

CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı sonrası yarın saat 12.00'de tüm Türkiye'de sokağa çıkılacağı açıklandı.

GÜNCELLEME 00.45

GÜNCELLEME 20.16

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından "Olayların giderek tırmanış göstermesi üzerine Sayın Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu evden çıkarılmasını sağlamak üzere Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki Sayın Milli Eğitim Bakanı ve diğer sivil-asker zevatla birlikte bizzat kalabalığın arasına girerek olayların yatıştırılması için kalabalığa hitap dahil her türlü gayreti göstermiştir. Çeşitli sloganlar atan kalabalığın sakinleşmesi ve bölgeden ayrılması için çağrıda bulunan Milli Savunma Bakanı Akar, “Değerli arkadaşlarım, şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz. Şimdi anne, babasına taziyelerimizi bildirmek üzere sükunetle şehidimiz Yener’in evine gidiyoruz. Burayı boşaltıyoruz” ifadelerini kullanmasını müteakip Sayın Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu eve girmiş ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun güvenli bir şekilde bölgeden ayrılmasına yardımcı olmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" açıklaması yapıldı.

GÜNCELLEME 17.50

CHP Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, İleri Haber'e konuştu: Bu saldırıdan daha vahimi aylardır, sözde kınayanların, provokasyon diyenlerin yaptıkları kışkırtmaların sonucu olması. Bugünkü saldırıdan ibaret bir olay değil bu. Daha bu sabah Bahçeli'nin yaptığı konuşma ortada. Aylardır miting meydanlarından yapılan konuşmalar sonrası böyle bir saldırı kaçınılmazdı. Üstelik saldırı başladıktan sonra önlem alınmaması, müdahale edilmemesi de ayrıca büyük bir sorun. Herkesin şapkasını önüne koyup, bunun neyi işaret ettiğini, Türkiye'yi nereye götürdüğünü görmesi lazım. Bunu öncü bir işaret olarak görüp, herkesin nasıl davranacağına karar vermesi lazım. Şiddetle kınıyorum.

GÜNCELLEME 17.30

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, linç girişimi sonrası CHP Genel Merkezi önünde konuştu: Hepinize yürekten teşekkür ederim. Bana yapılan saldırı Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Kimliği, inancı ne olursa olsun 82 milyonu kucaklayan bir genel başkanım. Ben kuruluşun ve kurtuluşun partisinin genel başkanıyım. 82 milyonu kucaklayan bir partinin genel başkanıyım. Onlar sanıyor ki Kılıçdaroğlu biz saldırınca geri adım atacak, bir milim geri adım atmayacağım. Benim şehit cenazesine gitmemi istemiyorlar, sonuna kadar katılacağım. Ben saldırıya uğradığım için asla üzülmedim. Hakkı ve hukuku savunanlar tarihin her döneminde saldırıya uğramıştır. Biz ne olursa olsun, feriştahları da gelse hakkı ve hukuku savunmaya devam edeceğiz. O köyde oturanların hiçbirinin kabahati yoktur, dışarıdan gelenlerin provokasyonudur bu. Benim için dar ağaçları kurdular. Söz veriyorum: Bu ülkenin huzuru için bir can gerekiyorsa vermeye hazırım. İlk kez farklı siyasi görüşü olan insanlar bir araya geldi, acaba biz saldırırsak Kılıçdaroğlu bundan vazgeçer mi diye düşünüyorlar. Ne yaparsanız yapın asla vazgeçmeyeceğim. Hepinize şükran borçluyum. Söz veriyorum bu ülkeye baharı getireceğiz. Ülkenin her karışına baharı getireceğiz! Bu ülkede her evde huzurun, bereketin olmasını istiyorum. Alın teri kadar değerli bir şey yoktur. Bu değerlere sahip çıkacağız. Yaşasın cumhuriyet, demokrasi, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk diyoruz.

GÜNCELLEME 17.15

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu İleri Haber'e konuştu: Planlı, organize, alçakça bir saldırı, bir linç girişimi. Buna Türkiye daha önce Maraş'ta, Sivas'ta, Ankara Gar'da, Suruç'ta tanıklık yapmıştı. Ama bu linç girişiminin sorumlusu, buna zemin hazırlayan ve nefret dilini, düşmanlığı bir siyaset tarzı olarak kullanan iktidardır. Saldırı devam ederken Hulusi Akar'ın yaptığı açıklama, saldırgan gruba hitaben "Tepkinizi gösterdiniz, mesajınızı verdiniz" açıklaması bu saldırıyı meşrulaştıran ve saldırganları koruyan bir mesajdır. Ankara Valiliği de saldırganları hukuken koruyan bir açıklamaya imza atmıştır. 31 Mart seçimlerinden sonra halkın iradesine saygı göstermeyenler, tıpkı 7 Haziran sonrası gibi YSK kararı öncesi bir planı devreye sokmuşlardır. Bir tek geri adım atmadan, bu alçaklarla ve soysuzlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. 

GÜNCELLEME 17.05

Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan saldırı sonrası 6 saldırganın kimliğinin belirlendiği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan saldırı sonrası "Terör ve organize saldırı" soruşturması başlatırken, 6 saldırganın kimliğinin belirlendiği, gözaltı işlemi yapılacağı öğrenildi.

GÜNCELLEME 16.57

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker İleri Haber'e konuştu: İçişleri Bakanı'nın daha önce yaptığı talihsiz açıklamalar sonrasında bugünkü bu alçakça saldırı gerçekleşti. Bir ülkenin İçişleri Bakanı ülkenin ikinci büyük partisinin liderini koruyamıyorsa istifa etmelidir, bu tür provokasyonlardan da, kışkırtmalardan da vazgeçmelidir. Bu ülkenin demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüğe ihtiyacı var. Süleyman Soylu derhal istifa etsin. 

GÜNCELLEME 16.43

TİP Milletvekili Barış Atay'dan linç girişimine tepki: Yaşamak zorunda bırakıldıkları hayat yüzünden, RTE’ye tek kelime etme şansı bile bulamayacak, kendisi istemese 1 km yanına yaklaşamayacak insanlar, yanlarından yürüyerek geçen Kemal Kılıçdaroğlu’na topluca saldırmayı marifet sayıyorlar. Geçmiş olsun Kemal Kılıçdaroğlu. 

GÜNCELLEME 16.36

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kemal Kılıçdaroğlu'na linç girişimine tepki gösterdi: CHP Genel Başanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik alçakça saldırıyı kınıyor, kendisine ve tüm CHP’lilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin, baskının, zorbalığın toplumu esir almasına izin vermeyeceğiz.

GÜNCELLEME 16.12

Türkiye İşçi Partisi, Kemal Kılıçdaroğlu'na linç girişimine dair açıklama yaptı: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimini lanetliyoruz. Saray Rejimi, kendi bekası uğruna Türkiye’yi telafisiz bir yıkıma sürüklemeye hazırdır. Bu ülkenin emekçileri ise Saray’daki provokatörlerden ve onların beslediği faşist çetelerden hesap soracaktır.

GÜNCELLEME 16.06

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili  soruşturma başlatıldığını, olayın terör bağlantısı ya da provokatif bir eylem  olup olmadığına ilişkin her yönüyle araştırıldığını söyledi.