Kemal Kılıçdaroğlu: 'Milletin oyundan korkmamak lazım'

Kemal Kılıçdaroğlu: 'Milletin oyundan korkmamak lazım'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısını yinelerken "Milletten korkmamak lazım, milletin oyundan korkmamak lazım" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhuriyetin ilan edildiği 1. Meclis'i ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "97 yıl önce bu binada alkışlar, gözyaşları, kucaklaşmalar vardı. Bu güzel binada cumhuriyet ilan edildi. Cumhuriyetin ne olduğunu, ne kadar değerli olduğunu bizden daha iyi biliyorlardı. Onlar savaş meydanından geliyordu, bedel ödemişlerdi. Cumhuriyetin ilanı bizim en büyük devrimimizdir. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir', cumhuriyetin getirdiği değerdir" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca erken seçim çağrısını bir kez daha yinelerken, "2. yüzyıla doğru gidiyoruz. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak zorundayız. Milletten korkmamak lazım, milletin oyundan korkmamak lazım” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'YE SESLENMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, daha önce de erken seçim için çağrı yapmış ve "Bu ülkenin kurtuluşu bir an önce seçime gitmektir. Bunu kime söylüyorum? Sayın Bahçeli’ye söylüyorum. Bu ülkeyi seviyorsan çık kardeşim yarın sabah de ki ‘Yeter artık’. Türkiye’yi seçime götür. Sorumluluk sahibi insanlar bu ülkeyi yönetirler" demişti.

ERDOĞAN 'BUNLAR KABİLE DEVLETLERİNİN İŞİDİR' DEMİŞTİ...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Ekim tarihinde erken seçim tartışmalarına ilişkin, "Ne erken seçimi ya? Bunlar kabile devletlerinin yaptığı iştir. Gelişmiş bir ülkede siz böyle bir şeyi göremezsiniz. Batı'da böyle bir şeyi göremezsiniz. Yeni Türkiye'de ilan edilen zaman neyse; 2023'ün Haziranı'dır" ifadelerini kullanmıştı.