Kemal Kılıçdaroğlu: CHP kurultayının ertelenmesi söz konusu değil

Kemal Kılıçdaroğlu: CHP kurultayının ertelenmesi söz konusu değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koroanvirüs nedeniyle ertelenebileceği söylenen kurultaya ilişkin "Ertelenmesi söz konusu değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 25 -26 Temmuz'da yapılması planlanan ve ertelenebileceği konuşulan kurultaya yönelik, "Ertelenmesi söz konusu değil" dedi.

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'ye konuşan Kılıçdaroğlu, "Kurultayı arenada, kapalı bir salonda yapacaktık. Sağlık Bakanlığı’yla görüştük, ‘Kapalı mekân uygun olmaz’ dedi. Bilkent Odeon’u seçtik. ‘Açık havada herhangi bir sorun yok’ dedi. O nedenle kurultayımızı açık havada, Odeon’da yapacağız. Herhangi bir ertelenme yok" ifadelerini kullandı.

Kurultayın isminin "İktidar Kurultayı" olarak belirlendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi için henüz anahtar liste gibi bir hazırlığının olmadığını söyledi. 

Kılıçdaroğlu ayrıca cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaların yönelik, "Çok erken bu tür tartışmalar için. Ne ortam ne zemin, hiçbir şey yok. Yani tamamen yapay bir tartışma”değerlendirmesinde bulundu.